avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 7 ani pentru ce?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

7 ani pentru ce?

buna ziua! fratele meu a fost agresat de niste agenti ai unei firme de paza. acestia au declarat ca ei au fost agresati si astfel pedeapsa fratelui meu a fost incadrata la talharie desi nu i-a agresat, nu le-a luat nimic. a primit 7 ani de inchisoare. o parere mi-ar fi de ajutor. nu inteleg unde a fost talharia din moment ce nu le-a facut nimic. are drept de recurs.cum se poate dovedi nevinovatia lui? va multumesc
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 21:35, 29 Ianuarie 2011
Poate sunteti dvs. cumva subiectiva, fiind vorba despre fratele dvs. Nu se aplica o pedeapsa de 7 ani asa, fara a exista probe suficiente care sa ateste vinovatia faptuitorului.Talharia este o infractiune cu un grad ridicat de pericol social si implica atat violente ( care pot fi si de natura psihica si nu neaparat fizice), cat si furtul unuor bunuri mobile.
Dovedirea nevinovatiei este necesara atunci cand exista probe ale vinovatiei , altfel nu.Simpla declaratie a victimelor precum ca au fost talhariti este insuficienta , probabil ca au existat si alte dovezi si au fost audiati martori.Daca detineti dovezi cu privire la o eventuala marturie mincinoasa, nu exitati sa le prezentati instantei.
Recursul ar putea fi o cale prin care sa se lamureasca mai multe aspecte si chiar sa schimbe pedeapsa fratelui, care, nu se poate in niciun caz agrava daca el declara recurs.
in cazul in care vreti sa declarati recurs si stiti ca fratele d voastra a furat si a lovit...sau invers nu are sens...pentru ca recursurile se admit doar cand exista o problema de aplicare a legii..sau probleme de aplicare neunitara la diferite instante...
Sfatul meu ar fi sa platiti un avocat care sa analizeze dosarul si care sunt probele.
Daca nu faceti acest lucru pana la judecarea recursului nu se va mai putea face nimic.
Macar sa stiti daca este vorba de o eroare sau a fost condamnat in mod corect.
Daca a incercat sa fure si s-a creat o altercatie ar putea sa fie condamnat aiurea daca el a fost agresat si apoi s-a aparat ripostand cu violenta.

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc frumos! o sa va urmam sfaturile
Nimeni nu se poate pronunta cu privire la fapte sau incadrare juridica fara a avea acces la dosar si a-l cunoaste in amanunt.
Angajati,in limita posibilitatilor financiare,un avocat iscusit pentru a evalua situatia si a stabili o tactica de aparare in calea de atac pe care o va exercita

Alte discuții în legătură

Complice la talharie ? sau doar complice la lovire si alte violente? Lauriano Lauriano Buna ziua. Fratele meu avand un conflict la scoala cu un coleg de clasa, a decis sa se razbune pe acel copil. A luat alti doi prieteni cu masina si au mers la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am un verișor care acum 5 ani a avut o altercație ... ADIGEO ADIGEO Bună ziua. Am un verișor care acum 5 ani a avut o altercație cu un individ. In urma altercației, respectivul a depus o plângere împotriva varului meu ... (vezi toată discuția)