avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt parte vatamata intr-un proces penal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt parte vatamata intr-un proces penal

Buna ziua.In urma cu foarte mult timp l-am dat in judecata pe fostul sot pt marirea pensiei de intretinere.Tribunalul a dat o hotarare prin care il obliga la plata sumei de 600 roni lunar,dar nu am primit absolut nimic.Am inaintat dosarul pe motivul ca nu mia trimis nici un ban. Acest dosar se afla acum pe rol ca dosar penal,de aproximativ 5 luni.Vreau sa precizez ca fostul sot este stabilit in strainatate,incadrat in munca cu acte in regula.La una dintre infatisari sa prezentat,dar de atunci se pare ca este de negasit.De cand sa inceput judecata penala,mi se spune ca este lipsa de procedura,a fost citat si la I.N.A.P ,va rog mult sa ma invatati ce sa mai fac.Am incercat sa iau legatura cu el,dar nu il intereseaza.Sant 2,5ani de cand nu a trimis un leu copilului.Va multumesc foarte mult si astept raspunsul dumneavoastra.
Doamna solicitati instantei judecarea pe fond.
Apoi faceti , din nou, plangere la parchet pentru abandon de familie si nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
aly_ioana, cum sa "judece pe fond" cand nu e indeplinita procedura citarii?! :O
Cum sa nu fie indeplinita procedura citarii?Doar doamna arata in subiect ca sotul s-a prezentat la una dintre infatisari, iar de atunci este de negasit.Daca nu era indeplinita procedura citarii sotul nu mai era prezent la una dintre infatisari.
Doamna nu a specificat despre ce procedura este vorba.
Doamna Denisa la ce procedura se refera instanta?
Sa prezentat la dosarul pentru marirea pensiei,neindeplinindusi obligatiile sa redeschis un nou dosar pentru neplata. La acest dosar pentru neplata care a avut 5 infatisari pana acum mi se spune ca nu raspunde citarii va rog sa imi spuneti ce este de facut
Pai daca nu raspunde citarii inseamna ca procedura de citare este legal indeplinita, dar fostul sot nu are bunavointa sa raspunda.In acest caz solicitati judecarea in lipsa.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere ContSters183062 ContSters183062 in urma cu 3 ani l-am dat in judecata pe fostul meu sot pt marirea pensiei de intretinere a fetitei mele. Tribunalul a dat o hotarare prin care la obligat la ... (vezi toată discuția)
Ajutati o mama disperata in privinta dreptului copilului meu SAdriana81 SAdriana81 de mai multi ani ma judec pt dreptul fetitei mele. in urma cu vreo 3 ani am deschis un proces impotriva fostui sot pt marirea pensiei de intretinere a fetitei ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei pentru minora ContSters183981 ContSters183981 Am divortat in 2004,minora a ramas in grija mea iar fostul sot a fost obligat la plata sumei de 60 lei lunar.Cu aproximativ 3 ani in urma l-am dat in judecata ... (vezi toată discuția)