avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

concediu fara plata

daca am trecut in cartea de munca concediu fara plata, la cerere, dar postul in invatamant s-a pastrat ca titular ,se considera vechime in munca?
Deasemenea as vrea sa stiu daca s-a marit vechimea de 30 de ani pt a iesi la pensie anticipat partiala. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: soniabarsan , utilizator 12:18, 30 Ianuarie 2011
1. CFP inseamna ca nu ati primit salariu si nu s-au platit nici contributiile. Deci aceasta perioada nu este stagiu de cotizare la pensie.
2. Pentru a raspunde la a doua intrebare trebuie sa spuneti luna si anul nasterii (banuiesc ca este vorba de o femeie).
nascuta in 25 martie 1955
1. Pentru o femeie nascuta in martie 1955 varsta standard de pensionare este de 60 de ani iar stagiul complet de cotizare este de 30 de ani.
2. Asadar va puteti pensiona de limita de varsta la 60 de ani (martie 2015).
3. Puteti beneficia de pensie anticipata partiala la varsta de 55 de ani, daca aveti un stagiu de cotizare de 30 de ani.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 LarionClaudia LarionClaudia Mama mea vrea sa se pensioneze si are : 55 ani si 7 luni, are o vechime de aproape 36 de ani, 4 ani de grupa a 2-a si 3 copii. Se poate pensiona anticipat sau ... (vezi toată discuția)