efectuez transport auto pt o firma x din UE. deasemenea am un card de motorina tot de la o firma B din UE. Firma pt care eu efectuez transportul plateste direct motorina firmei B iar mie imi plateste doar diferenta. cum facturez eu transpotul auto? pe ce valoare? doar pe diferenta?
transportul trebuie facturat pe toata suma(toata valoarea lui din comanda de transport )
am si eu situatie asemanatoare: am carduri ,,m oil,, care imi factureaza combustibilul de doua ori pe luna, numai ca eu nu platesc la m oil , acesta isi recupereaza valoarea de la firma pt care eu facturez transport. ,
mie imi plateste doar diferenta dupa ce imi scade combustibilul.
numai ca eu primesc facturi de la m oil cu tot cu tva extern pe care ulterior il recuperez prin declaratia 318.
sper ca te-am ajutat
m-ai ajutat si iti multumesc
iar ca sa fiu mai explicita am sa descriu situatia mea mai in detaliu
am contract cu o firma din Danemarca pt care efectuez transport auto marfa.dupa sfarsitul fiecarei luni ei imi trimit note de credit pt transportul efectuat.i-am intrebat daca eu trebuie sa le facturez si au spus ca ei nu au nevoie de factura.
cardul de motorina il am la Q8 iar cei din danemarca le platesc lor contravaloarea motorinei.Eu primesc apoi de la Q8 nota de debit, tranzactia detaliata si dovada platii.cei de la Q8 lucreaza si cu firma de recuperari de TVA numita BHI si care fac recuperari de TVA. DIn acest motiv eu primesc doar o nota de debit fara TVA.
Am inteles ca trebuie sa fac o factura cu total valoare iar pe factura ce se specifica scutit cu drept de deducere sau neimpozabil in Romania? Iar diferenta dintre valoarea de pe factura si cea pe care o incasez cum o scad din contabilitate?
multumesc
Declaratie 390
dragalina2006
va rog sa ma ajutati intr-o problema. am incheiat de curand un contract cu o firma de transport di UE mai precis austri si efectuez pt acestia transport marfa. ... (vezi toată discuția)