situatia mea este in felul urmator:
am contract cu o firma de transport din Danemarca.prestez servicii de transport UE.aceasta plateste serviciul meu pt. fiecare km parcurs in UE.deasemenea am un card de motorina de la o alta firma tot din Danemarca. Firma pt. care eu fac transportul plateste din banii pe care eu ar trebui sa-i incasez firmei la care eu detin cardul contravaloarea combstibilului fara tva iar eu incasez doar diferenta.Cum ma inregistrez eu in contabilitate? fac o factura cu prestari servicii intracomunitare doar pe diferenta? este corect?
Intocmiti factura cu valoarea totala a transportului (nu pe diferenta).Veti primi de la firma de la care alimentati din Danemarca factura ptr.combustibilul alimentat.
Val.facturii pe care o intocmiti se va stinge asa in doua moduri :
-suma facturata de d-vs.catre client o compensati cu fact.pe care o primiti ptr.carburant 4011 = 4111
-diferenta prin banca cu restul de suma ce o plateste clientul catre d-voastra.
de la firma de carburant nu primesc factura, primesc doar note de debit cu tva pt fiecare tara unde am alimentat. iar firma pt care eu efectuez transport plateste doar suma fara tva.
Contabilitate
mannicole
Doua firme A si B trebuie sa realizeze un produs pentru un beneficiar cu care are contract firma A.
Firma A primeste banii de manopera, firma B primeste banii ... (vezi toată discuția)