avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Transport international facturi-note de transport
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Transport international facturi-note de transport

O firma care presteaza activitate de transport international de marfuri efectueaza un transport in cadrul UE, in baza unor comenzi de transport asigurate de o firma din Danemarca, platitoare de Tva. Se factureaza contravaloarea transportului catre firma care emite aceste comenzi? sau acestea tin loc de factura? am colegi care insista ca acele note de transport tin loc de factura si le inregistreaza pe acestea ca invoice, emise de firma care presteaza activitatea de transport. E corect asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:22, 28 Octombrie 2014
Nota de transport e una factura este alta. Cineva va plateste. Deci sunteti obligat sa emiteti factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod facturare la transport marfa international si decl.390 ncris78 ncris78 O firma care presteaza activitate de transport international de marfuri efectueaza un transport Germania-Romania, in baza unei comenzi de transport emisa de o ... (vezi toată discuția)
Factura intracomunitara dragalina2006 dragalina2006 efectuez transport auto pt o firma x din UE. deasemenea am un card de motorina tot de la o firma B din UE. Firma pt care eu efectuez transportul plateste ... (vezi toată discuția)
Tva transport in afara ue carmengherasim carmengherasim Cine ma poate ajuta cu urmatoarea situatie O firma A, cu sediul in RO, platitoare de TVA, efectueaza transport de marfuri in afara UE, pentru o societate B, ... (vezi toată discuția)