avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cat costa un metru cub de apa rece in Constanta?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cat costa un metru cub de apa rece in Constanta?

Buna ziua. As dori si eu sa stiu cat costa un metru cub de apa rece , mentionez ca locuiesc in Constanta , la bloc, ca am vazut diferente de la o asociatie la alta. si ar mai fi ceva cum se calculeaza agentul termic? Va multumesc
Nu, din cel putin 3 motive:
- temperatura de livrare a agentului termic poate diferi de la cartier la cartier (de la punct termic la alt punct termic), de la bloc la bloc (distanta diferita de punctul termic fata de alt bloc arondat aceluiasi punct termic), de la zi la zi (in unele zile, fiind mai cald afara, e mai mica temperatura si aceasta poate diferi de la punct termic la punct termic....)...
- suprafata apartamentelor de 2 camere poate diferi de la un bloc la altul, la fel cu celelalte tipuri de apartamente. De exemplu la un bloc un ap. de 2 cam. poate avea 45 mp, la alt bloc poate avea 56 mp.....
- la unele blocuri administratorii opresc caldura in timpul zilei atunci cand afara se mai "inmoaie vremea" ceea ce aduce economii considerabile in factura de caldura.

In cazul apartamentelor necontorizate cu repartitoare se imparte factura la totalul suprafetelor tuturor apartamentelor de pe fiecare scara sau la totalul suprafetelor apartamentelor care au acelasi bransament (factura vine pentru fiecare bransament in parte). Se obtine pretul/mp in luna respectiva si acesta se inmulteste cu suprafata apartamentului.

** Este vorba de suprafata utila a apartamentului in care nu se ia in considerare suprafata balconului
Din verificari reale realizate la data de 25 ale fiecarei luni cand se preia consumul inregistrat de gigacalorimetru ,s-a constat temperatura identica 47,5 grade C la blocuri arondate la puncte termice diferite,dar care toate sunt alimentate de acelasi CET
Posibil ca temperatura sa difere si datorita diferentei intre blocuri ,daca acestea sunt sau nu anvelopate termic
Temperatura agentului termic care se factureaza nu are nicio legatura cu reabilitarea termica a blocurilor intrucat aceasta se masoara la intrarea in bloc pe contorul de bransament.
buna iulia eu stau tot in zona...pe la sc 40 ....si dau 7.7 ron mc apa rece.....cu tot cu tva....la caldura cca 155 ron la 3 camere....te intreb pe tine preturile afisate de tine sunt cu tva?astept rasp multumesc anticipat valipanaete@yahoo.com
poate sa-mi raspunda cineva daca o asociatie de proprietari are dreptul sa calculeze apa rece si calda la alt tarif decat cel facturat de RAJA sau RADET.Care este formula de calcul a diferentelor de citire a apometrelor (general din scara si cele din locuinte).

Alte discuții în legătură

Apa calda, pret vladanicu vladanicu buna ziua ma numesc vlada nicu nu am anteles de ce platesc apa calda 21 lei metru cub si celelante scari platesc 18lei si anul trecut am platit 25 lei ... (vezi toată discuția)
Pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece calcan calcan Buna ziua Am marea rugaminte daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva intrebari,intr-un timp cat mai scurt,datorita faptului ca preturile si costurile ... (vezi toată discuția)
Calcul consum pausal smadoiumihaela smadoiumihaela Buna ziua. La noi in bloc au mai ramas doar cateva apartamente necontorizate. Problema este ca exista pierderi foarte mari atat la apa rece, cat si la apa ... (vezi toată discuția)