avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... doresc informatii despre schimbarea administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

doresc informatii despre schimbarea administratorului

sunt numit in functia de presedinte al unei asociatii de proprietari din craiova in urna cu cateva zile , conform hotararilor Adunari generale a proprietarilor
la ascotia mea sa desfasurat in luna decembrie 2010 in control facut de corpul de control al primariei si sau gasit fff multe neregului lipsa in gestiune ,delapidare ,etc.
Datorita acestor neregului inspectorii au propus retragerea atestatului profesional al doamnei administratore, .Mentionez ca sau tinut doua sedinte cu membriii asociatiei in care in prima au fost prezentate neregulile gasite de catre inspectorii in urma controlului , nu sa luat nici o decizie doarece nua fost 50 + 1 % din membrii
La a doua sedinta sa inmanat de catre inspectori decizia de retragere a atestatului doamnei administratore , acesta refuzand sa primesca decizia , pe care ori cum o va primi prin mandat postal etc
apoi sa trecut la demiterea si inlocuirea presedintelui , vicepresedintelui si cenzorului precum si a intregului comitet executiv ,
Eu doresc sa aflu cum pot sa o schmibam si pe doamna administatora deorece doamna contesta in instanta decizia de retragere a atestatului ?
ce pot eu sa fac ? doamna are contact individual de munca
Pot sa o suspend pe perioada acesta ,daca ma da in judecata si imi cere daune morale si salariale pe perioada cat se judeca procesul ?
Cum pot sa angajez o noua administatore , am doua persoane pe acceiasi functie
?
cine preia sarcinile administatorei , ca eu nu pot sa inchid asociatia
imi vine lumea sa plateasca si ce fac ? le ia tot ea baniii ,numai au incredere
Stau sa supreveghez ce face domna administratora ,
Nu stiu cum sa procedez ,da ti-mi un raspuns
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 01:14, 30 Ianuarie 2011
Este o situatie de criza pentru asociatia dumneavoastra, asa ca puteti sa convocati urgent membrii comitetului in sedinta si sa decideti preluarea administrarii asociatiei.
Conform legii atributiunile administratorului pot fi indeplinite, preluate de membrii comitetului executiv.
Unul preia casieria, altul partea tehnica, altul contabilitatea.
Noul cenzor ales sau angajat trebuie sa faca si el eforturi si sa ajute.
Mergeti in aceasta formula o perioada pana rezolvati cu incetarea activitatii fostului administratorului. Incercati sa-l determinati sa-si dea demisia ca e mai bine pentru el. Daca nu vrea solicitati raportul facut de catre acea comisie de control si decizia lor de a i se retrage atestatul. Acestea sunt motive clare pentru a decide desfacerea contractului de munca. Intocmiti documentatia (decizie, lichidare) anexati copii ale documentelor de la control si mergeti la ITM. Acolo soliciatati desfacerea contractului, eventual indrumati de inspectorii de la ITM.
Apoi dati anunt si va cautati alt administrator atestat, eventual recomandat de catre Serviciul asociatii de proprietari din Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie proprietari/numar minim membri conducere sorindoru sorindoru a) Sunt presedintele asociatiei de proprietari si doresc sa imi depun demisia. Am convocat sedinta generala cu acest subiect. Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)
Care ar fi rezolvarea? mira55 mira55 Sant cenzor la o asociatie de proprietari. La data de 13.09.2011, ca urmare a hotararii comitetului executiv, presedintele a emis o decizie de concediere a ... (vezi toată discuția)