Sant cenzor la o asociatie de proprietari. La data de 13.09.2011, ca urmare a hotararii comitetului executiv, presedintele a emis o decizie de concediere a administratorei asociatiei noastre, angajata cu CIM inregistrat la ITM. Luand act de hotararea si decizia luate de catre cei pe care i-am ales sa ne conduca, am solicitat sa vad documentele care au stat la baza concedierii si am constatat faptul ca decizia nu era redactata in conditiile legii, nu se facuse cercetarea prealabila, motivele erau puerile, etc. etc. deci totul era abuziv si ilegal. Am solicitat punctul de vedere al administratorei care mi-a precizat in termeni fermi ca nici nu a fost chemata la discutii de catre membrii comitetului executiv si ca daca nu este reprimita la lucru ne va actiona in instanta, fapt care s-a si produs, ulterior, in perioada legala. Toate aceste aspecte le-am comunicat, in scris, presedintelui comitetului executiv dar atat acesta cat si membrii comitetului, in corpore, au ramas fermi pe pozitie: administratora este demisa! Dar, ulterior, am constatat ca nu fusese radiata din REVISAL si figureaza, in continuare ca si angajata a noastra, cei responsabili de concedierea acesteia avand in noile conditii o alta abordare si anume ca administratora nu a fost demisa ci lipseste nemotivat. Avand in vedere faptul ca avem termen de judecata pt data de 14.08.2012 - si, personal, constientizand faptul ca vom pierde procesul - am incercat sa rezolv, acum, problema, amiabil, in sensul ca administratora vrea sa revina la lucru, renuntand la proces si fara nici o alta pretentie iar comitetul vrea sa o reprimeasca la lucru, DAR FIGUREAZA LA REVISAL CA SI ANGAJATA, IN CONTINUARE, si nu putem acoperi perioada in care aceasta a lipsit de la lucru... Cam asta este situatia. Cum putem rezolva LEGAL aceasta problema delicata?
daca considerati ca desfacerea CIM a fost abuziva, puteti face o reclamatie la ITM si apoi si la biroul pentru asociatii de porprietari din cadrul primariei. In legatura cu revisal-ul intrebati la ITM sa vedeti care este solutia lor.
ITM-ul nu se baga, considerand ca ar fi o imixtiune a lor in probleme dintre doua parti contractante, aflate in conflict juridic iar cei de la Primarie ne-au dat un raspuns asemanator dar sub o alta forma.
Acum daca tot v-ati impacat, comitetul a inteles, administratorul isi reia lucrul...,Intocmiti declaratiile, inclusiv cea pentru ITM, ca si cum ar fi lucrat platindu-i toate impozitele si contributiile.
Sau, daca administratorul este ingaduitor si nu are acum alte pretentii, sa faca o cerere de concediu fara plata pentru intreaga perioada, sa-i puna data din septembrie si vedeti la ITM ce trebuie declarat in aceasta situatie.
Cred ca, in conditiile in care administratora doreste sa revina la lucru fara alte pretentii, iar conducerea asociatiei doreste s-o reprimeasca, nu trebuie decat cererea de concediu fara plata, fara implicarea Revisalului deoarece acesta nu a fost actualizat la timp cu incetarea raporturilor de munca si fara alte declaratii la ANAF (n-a lucrat, n-a fost platita, deci nu a avut contributii de platit).
Concediile fara plata nu se prevad in Revisal.
In Revisal nu se poate opera nicio modificare, corectie, in sensul unei suspendari datata anterior, retroactiv.
O cerere de concediu fara plata, cred ca este suficient.
Pentru septembrie si pana la perioada cand partile au ajuns la concluzia ca pot relua colaborarea, ce ati trecut in D.112 pentru admin ca si contributii si cine a intocmit listele in acea perioada, daca sunt pretentii.