avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... valabilitate hotarare de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

valabilitate hotarare de divort

Buna ziua

Puteti sa-mi spuneti va rog daca exista un termen limita pana cand trebuie ridicatahotararea de divort? este adevarat ca nu mai este valabila daca nu se legalizeaza? ma intereseaza acest aspect deoarece dupa pronuntarea hotararii de divort m-am impacat cu sotul si as vrea sa stiu daca hotarrea de divort mai este valabila sau s-a anulat? mentionez ca nu am cerut prescrierea hotararii de divort.
Multumesc.
Cand s-a pronuntat instanta de fond, in ce data?
V-a fost comunicata hotararea de divort?
Daca da, in ce data?
Reveniti cu detalii, pentru un raspuns complet.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Hotararea de divort nu v-a fost comunicata la adresa de domiciliu? Pentru ca aceasta nu se ridica, se comunica atat reclamantului cat si paratului.
Nu este vorba despre nici-un termen limita, iar hotararea de divort ramane valabila, chiar daca nu se legalizeaza (aceasta insemnand o mentiune ca este definitiva si irevocabila, si grefa judecatoriei, cu data la care a ramas definitiva). Hotararea de divort nu se prescrie.
Sunteti divortata.Daca v-ati impacat puteti sa va recasatoriti, legal, la ofiterul de stare civila.
Dar daca in cursul procesului ati cerut revenirea la numele de fata , atunci trebuie sa mergeti, sa legalizati hotararea si sa va schimbati numele din buletin.
Apoi puteti sa va recasatoriti.
Daca instanta s-a pronuntat inseamna ca sunteti divortata. Hotararea se comunica la domiciliu, nu trebuie sa cereti nimic.
Folositi optiunea raspunde pentru a continua discutia.
Aveti doua postari fara continut.
Nu intamplator v-am pus intrebarile de mai sus, ci pentru a verifica exact situatia dvs. si pentru a lamuri daca mai sunteti in termenul de apel sau nu si pentru a va explica ce aveti de facut ..asta evident in functie de raspunsul dvs.
Reveniti!
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Doamna, dupa ce apasati raspunde scrieti un mesaj in casuta acea mare care va apare.
Daca mai suneti in termenul de apel, va puteti inca impaca cu sotul si oficial, de aceea raspundeti la intrebarile colegei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am de achitat o sultă în urma unui partaj, dar în hotărâre nu era comunicat niciun termen. am depus cerere pentru un termen de 6 luni, are dreptul fostul soț să-l schimbe? Ann@ Ann@ Bună ziua! Am o nelămurire în legătură cu achitare sulta partaj, momentan am primit comunicare hotărâre însă termenul pentru a achita sulta nu este ... (vezi toată discuția)
Divort minori, recurs, legalizare hotarare alinavoros alinavoros buna,ma numesc alina,dupa un divort ce a durat doi ani,acum trei luni am obtinut divortul si tutela asupra copilului,dar hotararea nefiind legalizata sa facut ... (vezi toată discuția)
Termen de razgandire la divort Ellyn Ellyn Buna seara! Am divortat azi,judecatorul a desfacut casatoria noastra,am posibilitatea sa renunt (sa ma impac) ,inainte de redactarea hotararii? Multumesc! (vezi toată discuția)