avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am de achitat o sultă în urma unui partaj, dar în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am de achitat o sultă în urma unui partaj, dar în hotărâre nu era comunicat niciun termen. Am depus cerere pentru un termen de 6 luni, are dreptul fostul soț să-l schimbe?

Bună ziua! Am o nelămurire în legătură cu achitare sulta partaj, momentan am primit comunicare hotărâre însă termenul pentru a achita sulta nu este trecut. Am depus cerere la dosar unde cer termenul legat de 6 luni. Este valabila aceasta cerere de a se trece în hotărârea definitiva acest termen și dacă fostul are dreptul de a schimba acest termen? Pentru o parte din credit, tot partaj, și cheltuieli de judecata exista termen legal și care ar fi acesta? Menționez faptul ca în cerere am cerut termen doar pentru achitare sulta(imobil+teren) acestea rămânând la mine. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:14, 31 Mai 2019
Vorbiti cu el.sa achite daca este definitivă hotărârea.
Dacă nu achita conform hotărârii mergeți la executor.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce cereri să mai faceți dacă instanța s-a pronunțat?
Puteți face apel dacă vreți să mai amânați executarea sau să discutați cu soțul să-i plătiți eșalonat!
Buna ziua,
Nu exista un termen legal de achitare.
Sulta se achita la momentul ramanerii definitive a sentintei sau intr-un termen stabilit de parti.
Mulțumesc pt răspuns, însă eu trebuie sa achit, vreau sa știu doar dacă se tine cont de cererea mea, dacă este valabila, depusa astăzi, în cele 30 zile, zile date pentru apel, pana a se finaliza hotărârea definitiva, pt termenul de 6 luni, și dacă cheltuielile și ratele, au termen sau se adaugă la 6 luni, cele legale.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Vorbiti cu el.sa achite daca este definitivă hotărârea.
Dacă nu achita conform hotărârii mergeți la executor.

Mulțumesc!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Nu exista un termen legal de achitare.
Sulta se achita la momentul ramanerii definitive a sentintei sau intr-un termen stabilit de parti.

Alte discuții în legătură

Dupa 3 ani de la partaj,daca nu s-a platit sulta stabilita de catre instanta,sotia ramasa in casa ,mai are vreo obligatie fata de sot?de Mirela mir Mirela mir Buna seara! Am o prietena care a divortat si a facut partajul acum trei ani (se implinesc pe 27 martie).I s-a stabit ca trebuie sa plateasca o sulta sotului ... (vezi toată discuția)
Durata si costul legalizarii unei hotarari mary1209 mary1209 Cat costa si cat dureaza legalizarea unei hotarari -partaj judiciar care avea ca termen de recurs 30 zile . A trecut 6 luni de atunci si acum ma grabeste banca ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca in caz de divort prin comun acord ContSters293073 ContSters293073 Buna ziua, Pe 30 aprilie am avut termenul final pt divort prin acord comun.Tin sa precizez faptul ca am fost casatorita timp de 7 ani si din casatorie a ... (vezi toată discuția)