avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca in caz de divort prin comun ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca in caz de divort prin comun acord

Buna ziua,
Pe 30 aprilie am avut termenul final pt divort prin acord comun.Tin sa precizez faptul ca am fost casatorita timp de 7 ani si din casatorie a rezultat o fetita de 4 ani.
Ce ma intereseaza pe mine sa stiu....Sentinta a fost publicata pe 16 mai,dar nu mi s-a pus stampila de definitiva si irevocabila deoarece nu au trecut 30 de zile.(??? in caz de divort prin acord comun,nu era definitiva si irevocabila direct???).E posibil sa imi fac cartea de identitate pe numele anterior casatoriei,daca nu am stampila aceasta???
Va multumesc si astept raspuns.E foarte important sa stiu acest lucru.
Nu , nu este posibil sa va solicitati cartea de identitate pe numele dupa divort, decat dupa ce sentinta este investita cu stampila ramas definitiv si irevocabil.
Buna ziua,
Sentinta este definitiva pe capatul de cerere privind desfacerea casatoriei.
Pentru restul de capete de cerere (nume, domiciliu minor, cuantum pensie, etc,) ramane definitiva dupa 30 de zile.
Acesta este motivul pentru care nu a fost legalizata.
Va puteti face C.I pe noul nume dupa legalizare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns.Asta inseamna ca trebuie sa astept pana pe 17 iunie,pica intr-o luni,pentru a deveni definitiva si irevocabila?
Cred ca veti astepta mai mult de atat, cu hotararea trebuie sa mergeti la judecatorie sa v- legalizeze si asta nu se intampla pe loc.
Daca va grabiti f tare, mergeti inainte de termn si programati dosarul pentru legalizare.
Si-asa dura destul de mult,dar pt ca aveam o cunostinta la tribunal,m-a ajutat sa imi trec dosarul in fata.Astazi s-a dus cu hotararea la judecatorul de serviciu si a cerut sa o legalizeze.Si acesta nu a vrut pt ca nu s-a scurs termenul de 30 de zile.Deja nu mai stiu ce sa fac,pt ca eu da ma grabesc destul de tare,pt ca ar urma sa parasesc tara la sfarsitul lunii.Unde mai pui ca dosarul pt divort l-am depus in luna mai 2012 si mi s-a dat primul termen pe 2 aprilie 2013.La primul termen nu s-a rezolvat nimic,pe motiv ca nu am depus si eu,mama,la dosar o adeverinta de venituri si ni s-a mai dat si un al doilea termen...Si-acum ne pierdem vremea pe-aici,dar asta e.

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort definitiva si irevocabila Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde vad pe sentinta de divort ca este definitiva si irevocabila? Va multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare de divort mihaelach mihaelach Pot sa-mi schimb cartea de identitate daca hotararea de divort nu este stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila daca in aceea hotarare se specifica ca ... (vezi toată discuția)