avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca in caz de divort prin comun ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca in caz de divort prin comun acord

Buna ziua,
Pe 30 aprilie am avut termenul final pt divort prin acord comun.Tin sa precizez faptul ca am fost casatorita timp de 7 ani si din casatorie a rezultat o fetita de 4 ani.
Ce ma intereseaza pe mine sa stiu....Sentinta a fost publicata pe 16 mai,dar nu mi s-a pus stampila de definitiva si irevocabila deoarece nu au trecut 30 de zile.(??? in caz de divort prin acord comun,nu era definitiva si irevocabila direct???).E posibil sa imi fac cartea de identitate pe numele anterior casatoriei,daca nu am stampila aceasta???
Va multumesc si astept raspuns.E foarte important sa stiu acest lucru.
Nu inteleg daca ati fost de acord de ce ati ales aceasta cale, ea fiind cea mai consumatoare de timp si nervi.
Chiar si cu un copil, onorariul notarului pentru divort nu e un capat de tara si, daca va grabeati, nu ati ales cea mai buna solutie legala. Din pacate pentru dv.
Chiar si in instanta, puteati cere preschimbari de termene daca aveati motive intemeiate de graba. Dovedite.
Asa incat, nu stiu daca atata timp l-ati pierdut din vina sistemului, legii sau lipsei de informatii.

Colega mea mai sus incerca sa va explice ca trebuie sa treaca 30 de zile de la data la care si dv. si sotul ati primit acasa hotararea.
Daca dv. ati primit-o pe 16.05.2013, sotul pe 18.05.2013, cele 30 de zile se calculeaza de la data de 18.05.2013 pentru ambele parti din dosar.

Ca o chestiune aditionala, marturisirea dv. ca aveti o cunostinta care impinge dosarul nu-stiu-pe-unde nu va poate aduce decat prejudicii eventuale. Penale.
Nu stiu ce servicii v-a facut, personal ma indoiesc sa poata face ceva efectiv, dar nu ma indoiesc de faptul ca v-a spus asta. Nu are o functie chiar marisoara (sper) vazand ca nu cunostea termenul de legalizare si ma tem ca juzii si grefierii nu stau sa motiveze hotarari pentru orice rugaminte.
Oricum, sfatul meu legal este sa nu mai marturisiti ilegalitati in spatiul virtual al avocatnet.ro.
:slap:
De ce am ales aceasta cale este strict problema noastra.Daca ma grabesc acum este din nou strict problema mea.Cat despre ilegalitatile care se produc in Romania,mai ales in sistemul juridic va spun sincer ca aici este doar problema oamenilor legii.Am pus o intrebare,am primit un raspuns,multumesc pentru asta.Nu as vrea sa comentez cum isi face instanta treaba in tarisoara noastra iubita,Asa ca,inca o data va multumesc,acum imi voi sterge contul de pe site,nu stiu la ce ma puteam astepta....
Am primit azi hotararea de divort pe care scrie ca e irevocabila (a fost divort de comun acord) Mai trebuie sa fac ceva ? sa o legalizez sau ce mai trebuie facut in continuare.? Actiunea a privit doar divortul, pt partaj ex-ul a deschis alta actiune,cu nr. dosar separat. va multumesc!
ContSters293073 a scris:
Am pus o intrebare,am primit un raspuns,multumesc pentru asta. [...] acum imi voi sterge contul de pe site,nu stiu la ce ma puteam astepta....

Eu, pe de alta parte, ma asteptam la mai mult.
Justitia isi face treaba prost, ca atat poate si atat e platita si judele sta pana la 18 in sedinta publica si apoi are de dat decizii, de scris minute...

Pentru anela: depinde ce doriti sa faceti cu hotararea; ca sa o folositi la schimbare nume etc. trebuie legalizata. Timbru 2 lei, copie xerox a hotararii, cerere legalizare, timbru judiciar 0,15 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort definitiva si irevocabila Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde vad pe sentinta de divort ca este definitiva si irevocabila? Va multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare de divort mihaelach mihaelach Pot sa-mi schimb cartea de identitate daca hotararea de divort nu este stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila daca in aceea hotarare se specifica ca ... (vezi toată discuția)