avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca in caz de divort prin comun ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca in caz de divort prin comun acord

Buna ziua,
Pe 30 aprilie am avut termenul final pt divort prin acord comun.Tin sa precizez faptul ca am fost casatorita timp de 7 ani si din casatorie a rezultat o fetita de 4 ani.
Ce ma intereseaza pe mine sa stiu....Sentinta a fost publicata pe 16 mai,dar nu mi s-a pus stampila de definitiva si irevocabila deoarece nu au trecut 30 de zile.(??? in caz de divort prin acord comun,nu era definitiva si irevocabila direct???).E posibil sa imi fac cartea de identitate pe numele anterior casatoriei,daca nu am stampila aceasta???
Va multumesc si astept raspuns.E foarte important sa stiu acest lucru.
Da, de legalizat nu v-o legalizeaza inainte de termen, insa daca asteptati pana pe 17, mai dureaza vreo saptamana pana la legalizare. Ziceam sa va programati doar inainte. Daca ziceti ca aveti o cunostinta acolo, probabil ca nu mai aveti nevoie de programare si veti legaliza in ziua cand se implineste termenul.
Multumesc mult pt raspunsuri.O sa tin cont de acest aspect.E foarte important pt mine sa termin o data cu toate si sa-mi pun ordine in viata.
Hotararea de divort pronuntata prin acordul partilor este definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul din ziua pronuntarii si atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare in privinta celorlalte cereri accesorii divortului ( inclusiv a numelui).
Termenul de apel de 30 de zile curge pentru fiecare dintre parti de la data comunicarii hotararii.
Veti putea legaliza hotararea cu mentiunea "definitiva si irevocabila" dupa expirarea termenului de apel atat pentru dvs. cat si pentru partea adversa.

Adica?Nu inteleg.Daca puteti fi putin mai explicita,v-as fi recunoscatoare.Cand are loc comunicarea hotararii?
Dupa ce instanta redacteaza hotararea , aceasta se comunica partilor ( la domiciliul indicat de parti in actiune), iar termenul de apel curge de la data comunicarii, respectiv de la data stampilei aflata pe dovada de comunicare a hotararii.

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort definitiva si irevocabila Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde vad pe sentinta de divort ca este definitiva si irevocabila? Va multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare de divort mihaelach mihaelach Pot sa-mi schimb cartea de identitate daca hotararea de divort nu este stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila daca in aceea hotarare se specifica ca ... (vezi toată discuția)