avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in cazul demisiei

Buna ziua!
As dori cateva lamuriri cu privire la Demisie si preavizul in acest caz.
Am citit in Codul muncii ca in cazul demisiei preavizul este de 15 zile calendaristice sau cat a fost prevazut in contractul de munca. As dori sa ma lamuriti daca a ramas aceeasi perioada de preaviz si daca se poate lucra doar 4 ore pe zi in preaviz.
De asemenea, daca angajatul nu doreste sa efectueze preavizul insa angajatorul nu este de acord ce se poate intampla? Cum este afectat salariatul chiar daca el depune cerere de demisie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 30 Ianuarie 2011
Momentan nu este in vigoare un contr colectiv de munca la nivel national, deci termenul de preaviz pt functii de executie este cel de 15 zile calendaristice din codul muncii (asta in cazul in care nu aveti un contr de munca la nivel de unitate sau ramura). In preaviz nu se poate lucra 4 ore, se lucreaza cate ore sunt prevazute in contr indiv de munca. Conf contr individual de munca, angajatul este obligat sa efectueze zilele din preaziv, singurul mod in care poate sa nu lucreze in aceste zile este daca mai are zile de concediu de odihna de efectuat si le efectueaza in intervalul de preaziv de 15 zile.
CCMN reglementa preavizul in cazul concedierii .. in cazul demisiei, preavizul este de maxim 15 zile pentru functii de executie si 30 de zile pentru functii de conducere.

In cazul demisie, pe durata preavizului durata timpului de munca este cea prevazuta in c.i.m.. Nu exista diminuare a timpului de munca asa cum este in cazul concedierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca si perioada de preaviz crysenc crysenc Buna ziua, Am si eu 2 intrebari si va rog sa ma ajutati. 1. In cazul in care societatea la care lucrez nu are incheiat un contract colectiv si nici ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa in timpul preavizului adamantium adamantium Luni mi depun demisia de la locul actual de munca, unde beneficiez de catering in valoare de 20 lei/zi. (Nu ni s-au dat bonuri de masa, dar putem comanda ... (vezi toată discuția)
Explicati ore lucrate in preaviz victor sorin victor sorin Buna ziua Doresc sa stiu si eu reglementarile cu privire la nr de ore ce se presteaza in cazul preavizului in urmatoarele conditii ; - cu acordul partilor ... (vezi toată discuția)