avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Explicati ore lucrate in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Explicati ore lucrate in preaviz

Buna ziua
Doresc sa stiu si eu reglementarile cu privire la nr de ore ce se presteaza in cazul preavizului in urmatoarele conditii ;
- cu acordul partilor
- prin demisie
- concediere
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 16 Martie 2011
Acordul partilor nu presupune acordarea unuitermen de preaviz. In cazul demisiei termenul de preaviz este de 15 zile lucratoare iar in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului de 20 de zile, numai ca in acest caz angajatorul trebuie sa reduca numarul de ore pentru ca cel ce urmeaza a fi disponibilizat sa gaseasca alt loc de munca.De regula se scade din numarul de zile ale preavizului intre 2 si 4 ore zilnic
In cazul meu sa acceptata perioada de preaviz fiind pe un post de conducere , periada a fost de 20 zile in care sau platit doar 72 de ore este corect? Multumesc
victor sorin a scris:

Buna ziua
Doresc sa stiu si eu reglementarile cu privire la nr de ore ce se presteaza in cazul preavizului in urmatoarele conditii ;
- cu acordul partilor
- prin demisie
- concediere

1. In cazul incetarii raportului de munca cu acordul partilor nu se efectueaza preaviz.

2. In cazul demisiei , pe durata preavizului durata timpului de munca este cea prevazuta in c.i.m. - norma intreaga sau timp partial.

3. In cazul concedierii , CCMN prevedea ca salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi.
In prezent, CCMN nu mai este valabil .
In acest caz, va puteti raporta fie la ccm la nivel de unitate, fie la ccm la nivel de ramura de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in preaviz pialeone pialeone Buna ziua Intrebarea mea este daca este valabil articolul 74 alin.3 din CCM la nivel national 2011-2014 care spune ca: (3) În perioada preavizului, ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare bogalenti bogalenti buna seara! va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, deoarece sunt foarte multe necunoscute privind situatia descrisa mai jos. am primit un preaviz de 49 de ... (vezi toată discuția)