avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa trec copilul pe numele meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa trec copilul pe numele meu

Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de pensie alimentara din partea tatalui deoarece nu i s-a cerut ).Tatal copilului este de acord cu cererea mea de a-l trece pe numele meu.

CE TREBUIE SA FAC?????

Multumesc!
Daca e prea mare efortul si vi se pare ca nu merita... nu mai insistam.
Daca doriti numai modificarea de nume, este posibila pe cale administrativa, insa depinde daca sunteti casatorit cu mama, daca tatal e de acord etc.
Da, aly, e posibil in anumite circumstante.
Va rog frumos scrieti aici acele circumstante si prevederile legale ce le sustin, ca sa vada si Zeus
da sunt casatorit cu mama copilului si tataleste de acord
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
zeus29, utilizator
In aceste conditii, acel copil creste intr-o familie care are alt nume decat al lui, motiv pentru care ati putea incerca o schimbare pe cale administrativa a numelui.
Succes!
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara amyamely amyamely Doresc sa stiu care sunt prevederile care reglementeaza schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara, situatia fiind urmatoarea: Sunt ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)