avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj intre fosti soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj intre fosti soti

Daca o persoana a facut partajuj, dar cu aceea ocazie reclamantul nu a specificat toate bunurile comune la partaj, respectiv o societate care era pe numele reclamantului, se mai poate deschide o alta actiun e de partaj de catre cealalta parte, avand in vedere ca primul proces s/a incheiat printr/o tranzactie, paratul cedandu/i reclamantului toate bunurile?
Acum paratul vrea sa faca partajul cu privire la SRL-ul ce nu a facut atunci parte din masa partajabila?
Credeti ca mai este posibil?
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 16:14, 30 Ianuarie 2011
Daca asociat in SRL este numai reclamantul, nu se poate vorbi despre o partajare a SRL-ului.
Daca ambii soti ar fi detinut parti sociale in cadrul SRL-ului atunci putea fi vorba despre o retragere a unuia dintre asociati parin vanzarea partilor sociale catre celalalt asociat , sau catre un tert.
S-ar mai fi putut vorbi despre o dizolvare a SRL-ului pentru neintelegeri grave intre asociati, care facea imposibila continuarea activitatii societatii si in acest caz s-ar fi repartizat capitalul social ( la valoarea efectiva de la data dizolvarii) intre cei doi asociati conform cotelor de participare la capital. Despre partajarea unui SRL nu se poate vorbi.

av. Bostina Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parti sociale asociatului andu1st andu1st Buna ziua, Sunt asociat intr-un SRL cu 50 % parti sociale , as vrea sa ies din firma si sa cedez partile mele asociatului. Asociatul nu vrea sa preia partile ... (vezi toată discuția)
Motiv retragere asociat srl ContSters136267 ContSters136267 Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una ... (vezi toată discuția)