avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie cu fetita in strainatate..pot face copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie cu fetita in strainatate..pot face copilului pasaport chiar dak tatal nu este in tara?

Buna ziua,sunti divortata din 2006 iar fetita de 6 ani imi este data in custodie.Tatal nu participa in mod direct la cresterea ei..nu mi-a platit pensia alimentara niciodata si nu contribuie cu nimic la cresterea ei...nu asta e subiectul insa nu am nevoie de nimic din partea lui copilul o duce bine ..
As dori sa duc fetita la disneyland anul acesta...tatal ei nu este in tara ..e plecat in Spania si chiar dak ar fi imi spune ca e complicat ...nu vreau sa plec peste hotare cu copilul doresc sa mergem in vacanta de vara atat. Iam promis si isi doreste fff mult sa mearga la disney...si am pus bani deoparte pentru vacanta de doi ani ..
Pot pleca cu copilul chiar si fara acordul lui?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:00, 18 Aprilie 2008
Daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi se incredinteaza copilul puteti pleca in starinatate fara acordul tatalui.
Va multumesc..da hotararea de divort este definitiva .
Mi-ati dat o veste buna..ma pregatesc sa cumpar biletele pentru Disney...=D>
:thumbup:
Aveti grija sa o aveti cu dvs cand iesiti din tara ... :) este posibil sa v-o ceara politia de frontiera :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa plec cu copilul minor intr-o tara ue fara aprobarea celuilalt parinte? broascavasilica broascavasilica Sotul meu a parasit domiciliul si acum are o relatie de 4 luni cu o pers. din spania si refuza sa imi faca imputernicire pt .a putea sa plec in afara tarii ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu un minor rocsy81 rocsy81 Buna ziua! Sunt divortata de 6 ani si in urma divortului am obtinut si custodia copilului. Fetita mea are 9 ani si as dori sa pot pleca cu ea in vacanta in ... (vezi toată discuția)