avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa plec cu copilul minor intr-o tara UE fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa plec cu copilul minor intr-o tara UE fara aprobarea celuilalt parinte?

Sotul meu a parasit domiciliul si acum are o relatie de 4 luni cu o pers. din spania si refuza sa imi faca imputernicire pt .a putea sa plec in afara tarii insotita de copil.nustiu dak ajuta, dar nu vreau sa plec definitiv ci in vacanta.Nu santem divortati!

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:29, 29 Martie 2011
Puteti pleca fara acordul tatalui, numai daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi se incredinteaza dvs copilul.
da,hot jud.irevocabila de incredintare minor
Va trebui sa depuneti actiune de divort si sa solicitati incredintarea minorului, altfel nu veti putea iesi din tara decat cu acordul sotului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)
Am vb cu un avocat. gia1983 gia1983 azi am fost si am vb cu un avocat care mi-a spus ca desi eu cer incredintarea copilului aici intarzie foarte mult ,dar nu capat niciun drept asupra ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean strain magal magal Buna ziua! Am un baietel de 2 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul sta cu mine, este recunoscut de tatal lui si ii plateste pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)