avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... facturi de comision cu impozit de 16% retinut la sursa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

facturi de comision cu impozit de 16% retinut la sursa

Buna ziua. As dori sa ma lamuresca si pe mine cineva. Am un PFA cu caen 8291 neplatitor de TVA, emit facturi in care am un venit brut si incasez un venit net fara cei16% . Intrebarea mea este: Ce valoare trec in registrul jurnal de incasri si plati , valoarea bruta sau valoarea neta.
Astept un raspuns.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cane petruta , utilizator 19:39, 31 Ianuarie 2011
Se va trece valoarea incasata, respectiv 84% din suma facturata, deoarece venitul dvs. a fost impozitat de catre beneficiar la sursa. Totusi, nu este foarte clar de ce se procedeaza astfel.
Daca sunteti PFA, ati fi platit impozit anticipat, in baza declaratiei estimative depuse la adm. financiara, si ati fi regularizat-o prin declaratia finala de impunere. Modalitatea de retinere a impozitului la sursa descrisa de dvs. este mai degraba proprie conventiilor civile.
Cand am deschis PFA-ul in martie 2010 caen 8291 am depus la finante D220 in care era specificat impozit retinut la sursa. Am contract de agentie cu firma cateia ii ta factura si chitanta. Iar de la finante am primit decizie de impunere pe 2010 cu 0.
Anul acesta am depus iar D220 in care era specificat impozit retinut la sursa. Precize k firma cu care am eu contract de agentie este o firma nerezidenta.
Si inca ceva, in RJIP cand trag linie la sfarsit de an si fac diferenta intre venituri si cheltuieli#-o. Ce situatie:sorry:
Vedeti ca nu toate cheltuielile pe care le aveti sunt deductibile - sau da, depinde de natura lor.
In cazul dvs. venitul tb declarat in totalitate, mai putin cheltuielile nedeductibile. Diferenta va constitui venitul impozabil, care va fi supus impozitului de 16%. acest impozit poate fi redus cu suma achitata de platitorul de venituri, doar in baza unei dovezi emisa de autoritatile fiscale din tara respectiva. Astfel veti obtine creditul fiscal, care va diminua suma datorata Bugetului de stat, cu sumele achitate de platitor prin retinere la sursa.
In registrul de incasari si plati puteti sa inregistrati suma neta, dar venitul, repet se declara in totalitate.
Nu cunosc detalii, dar verificati daca nu e cazul sa va inregistrati in registrul operatorilor intarcomunitari si nu tb sa depuneti 390 lunar, respectiv sa va inregistrati in scopuri de TVA.

Incercati sa apelati la serviciile unui contabil daca nu va descurcati.
Mai bine platit o consultanta decat niste amenzi.
Aveti dreptate.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea la pfa/ii nickylauda nickylauda Am cateva nelamuriri legate de evidenta contabila la PFA-ul meu. Unde gresesc va rog sa ma corectati sau sa veniti cu adaugari. Am cumparat Registrul de ... (vezi toată discuția)
Calculvenit brut/venit net 2011 simo_ema simo_ema Buna ziua, Am un PFA din iulie 2011 cu cod CAEN 6619 si mi se retine 10% impozit la sursa. Pentru luna decembrie am facturat comisionul in luna ianuarie. ... (vezi toată discuția)
Venit expertiza judiciara cosmm cosmm Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In ... (vezi toată discuția)