avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata partiala

buna seara,as dori sa stiu ce perioada se ia in calcul la stabilirea punctului de pensie si cat la suta se acorda la o pensionare anticipata partial.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:25, 31 Ianuarie 2011
In calculul punctajului mediu anual al pensiei anticipate partial nu intra stagiul asimilat(in rest intra tot).Penalizarea este de 0,75% pe fiecare luna de anticipare.La 5 ani(60 de luni de anticipare)penalizarea este de 45% pe luna,pe toata perioada celor 60 de luni..Adica se acorda 55% din cea de limita de varsta(in calculul careia nu intra stagiul asimilat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala pelin viorel pelin viorel in iulie 2013 am 60 ani si vechime de cotizatie efectiva de 37 ani.iesirea la pensie partial anticipata va afecta pensia la limita de varsta (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta bucur mihaela bucur mihaela Mama mea a iesit cu pensie anticipata la data de 10.06.2011, dupa o vechime de 36 de ani, la varsta de 55 ani si 3 luni. Cand ar trebui sa iasa cu pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Punk_Kitty Punk_Kitty Buna ziua. Ma numesc Mihaela. Am 57 de ani si 35 de ani vechime. Vreau sa ies la pensie anticipata si vreau sa va intreb cat este penalizarea pe luna pana ... (vezi toată discuția)