buna, sunt intr-o perioada de proba la o societate de asigurari de viata si pentru a putea lucra in continuare pentru ei ma obliga sa imi fac PFA. ar putea cineva sa imi spuna cam care ar fi costurile totale pt infiintare dar si ce trebuie facut (platit) pentru desfiintarea ei
Va multumesc pt raspuns. Ati putea sa imi spuneti cam care ar fi suma obligatorie de plata pe luna daca nu inchei nici o asigurare (deci nu am nici un venit)
si daca sunt student la zi intr-o universitate de stat si ii deschid pfa mai trebuie sa platesc la somaj si la pensii
daca da ati putea sa imi spuneti cat este minim.
va multummesc,
Mi-e greu sa-ti spun, avind in vedere ca legile se schimba in fiecare zi.
Oricum, la ANAF, cind incepi, iti vor cere sa le dai o suma estimativa a venitului net anual, pentru inceput poti pune o suma foarte mica, 100 - 200 lei, din care platesti 16% din venitul net = venit brut (cistiguri) - cheltuieli.
La casa de sanatate se plateste 5.5% din venitul net, pe baza documentelor eliberate de la ANAF.
La casa de pensii e mai incurcata treaba, plata minima este 222 lei pe luna (aici e o chestie mai sumbra, venitul minim anual pentru care se plateste este ceva in jur de 8.000 lei, dar ca PFA nu stii asta de la inceput, afli doar la sfirsitul anului cit ai cistigat).
Din pacate, pentru studenti nu stiu precis cum este, poate de luni mai citesc si altii postarea ta si iti pot da mai multe amanunte.
Bafta!