In 1994 am cumparat un ap.cu o camera cu clauza de uzufruct viager in favoarea persoanei de la cere am cumparat.Fiind casatorit,evident ca si sotia a fost inscrisa in contractul de vanzare cumparare.In acest moment sunt in litigiu ci sotia,intr-un proces de divort,fiind plecata in strainatate,iar motivul pentru care l-am cumparat nu mai corespunde celui initial.In apartamentul in cauza,am dus de comun acord cu persoana de la care am cumparat si cu sotia,diverse lucruri de folosinta comuna dar si personala,cu conditia de a le folosi sau lua la nevoie.Acum in situatia diferita in care suntem,sotia plecata in conventie cu uzufructantul,nu-mi mai permite accesul la lucrurile personale si cele ce le am depozitate acolo,tinand permanent usa incuiata.Doresc sa anulez contractul de vanzare cumparare.Ce pot face legal.Multumesc.
Nu aveti cum sa anulati actul daca a fost valabil inchieiat.Uzufructul se va stinge la moartea uzufructuarului, moment la care veti deveni proprietar cu drepturi depline.
In privinta bunurilor comune, va trebui sa cadeti de comun acord sau sa demarati si procedura partajarii bunurilor comune.