avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract uzufruct viager

In 1994 am cumparat un ap.cu o camera cu clauza de uzufruct viager in favoarea persoanei de la cere am cumparat.Fiind casatorit,evident ca si sotia a fost inscrisa in contractul de vanzare cumparare.In acest moment sunt in litigiu ci sotia,intr-un proces de divort,fiind plecata in strainatate,iar motivul pentru care l-am cumparat nu mai corespunde celui initial.In apartamentul in cauza,am dus de comun acord cu persoana de la care am cumparat si cu sotia,diverse lucruri de folosinta comuna dar si personala,cu conditia de a le folosi sau lua la nevoie.Acum in situatia diferita in care suntem,sotia plecata in conventie cu uzufructantul,nu-mi mai permite accesul la lucrurile personale si cele ce le am depozitate acolo,tinand permanent usa incuiata.Doresc sa anulez contractul de vanzare cumparare.Ce pot face legal.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 20:31, 30 Ianuarie 2011
Nu aveti cum sa anulati actul daca a fost valabil inchieiat.Uzufructul se va stinge la moartea uzufructuarului, moment la care veti deveni proprietar cu drepturi depline.
In privinta bunurilor comune, va trebui sa cadeti de comun acord sau sa demarati si procedura partajarii bunurilor comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat două imobile ca nud proprietar, fără să știu în acel moment ce înseamnă asta. ce drepturi am cât timp uzufructuarul este în viață? mrctm mrctm In 2016 am cumparat prin contract de vanzare-cumparare o casa si un teren de la persoana cu care am convietuit in concubinaj 16 ani. Cand am incheiat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzufruct al sotului casiba casiba Buna ziua! La data constituirii dreptului de uzufruct uzufructuarul era casatorit. Dupa decesul lui sotia mai are drept de uzufruct? (vezi toată discuția)
Mostenire uzufruct mirceacomsa mirceacomsa Buna ziua, In cazul in care exista un contract de propietate unde o persoana cumpara un apartament unde se specifica faptul ca a cumparat \\"nuda ... (vezi toată discuția)