Situatia: Am o solutie pronuntata in baza OUG 199/2007 de Tb Arges - Sectia Civila (complet specializat pe contencios). Debitorul face "Cerere in anulare", deci nu recurs, si o depune la Tb Arges care a pronuntat hotararea in prima instanta. Corect pana aici avand in vedere art. 13 alin. 2 din OUG 119/2007 care atribuie competenta judecarii cererii in anulare intotdeauna instantei competente sa judece fondul in prima instanta. Deci tot tribunalul este competent sa judece cererea in anulare, bineinteles un alt complet decat cel care s-a pronuntat deja.
Intrebarea: Cum se face ca insusi tribunalul a trimis cererea in anulare la Curtea de Apel Pitesti?? Mi se pare clar o exceptie de necompetenta materiala ce ar trebui ridicata, dar totusi nu cred ca tribunalul ar fi facut o asemenea greseala sa trimita gresit la curte .. si ma gandesc la o singura posibilitate: sa fie oare la TB ARGES un singur complet de contencios si nu are cine sa judece o cerere in anulare? Zic si eu ..
S-a mai intalnit cineva cu situatia? (in special la aceasta instanta..)
nu cred ca este un singur complet de contencios. intrati pe portalul instantelor de judecata, la Tribunalul Arges si verificati la lista de sedinte. Intr-adevar, cererea in anulare impotriva ordonantei de plata de judeca de aceeasi instanta care a solutionat fondul, normal de un alt complet. nu inteleg de ce sa o trimita la Curtea de Apel, nu mi s-a intamplat asa ceva. :O