avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Necompetenta instantei - contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Necompetenta instantei - contestatie in anulare

Buna ziua tuturor.

Va prezint pe scurt desfasurarea proceselor si va rog sa ma ajutati cu sfaturi,

1. se deschide un proces la judecatorie care atribuie dosarul catre sectia 1 civila (pe obligatia de a face) care judeca in fond;

2. instanta de fond NU verifica competenta materiala nici la primul termen si nici nu apare nimic in hotarare in legatura cu acest aspect;

3. am pierdut procesul la fond si am declarat apel conform hotararii instantei de fond.

4. dosarul ajunge la tribunal, tot la sectia 1 civila (obiect: pretentii) care insa verifica competenta si constata ca NU este competenta material, in speta fiind vorba de nerespectarea unor prevederi de tip contencios adminsistrativ.

Astfel sectia 1 civila a tribunalului trimite dosarul catre sectia 2-a de contencios administrativ.

5. in cadrul apelului am invocat exceptia de necompetenta a instantei de fond si am mentionat ca instanta curenta este competenta sa judece in fond si nu in apel, conform cu Art. 503 NCP - Aliniatul 2, punctul 1, respectiv punctul 2

Astfel m-am asteptat ca instanta de apel sa aplice prevederile Art. 480 NCPC, Alin. 4 si Alin. 5 si sa judece pe fond.

Din pacate instanta a judecat apelul si a pronuntat o hotarare finala si nu una susceptibila de apel si totodata NU s-a pronuntat cu privire la exceptia invocata.

6. Am depus contestatie in anulare cu privire la cele expuse mai sus.

Astfel am rugamintea de a ma ajuta cu sfaturi, pe ce ar trebui sa ma axez in cadrul termenului pentru contestatia in anulare?

Mentionez ca ajutorul din partea unui avocat nu este sustenabil intrucat vorbim despre o persoana cu handicap auditic iar eu o asist ca interpret autorizat si deci nu isi permite costurile.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare etta etta Intentionez sa formulez o contestatie in anulare impotriva unei deciziii pronuntate de sectia civila a tribunalului in temeiul art. 317 alin.1 pct.2. Motivul ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 - competenta cerere in anulare - tribunalul arges calin_andrei calin_andrei Situatia: Am o solutie pronuntata in baza OUG 199/2007 de Tb Arges - Sectia Civila (complet specializat pe contencios). Debitorul face \"Cerere in anulare\", ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)