avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... OUG 195/2002 art.85
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

OUG 195/2002 art.85

Lucrez şofer la o firmă privată pe un matiz. Zillele trecute când am ajuns la garaj, şeful mi-a zis să las maşina pe care lucrez şi să iau o maşina nouă de marfă ca să plec cu ea la Mangalia. Pe drum m-a oprit un agent de circulaţie şi mi-a întocmit proces verbal cf.art.85 alin.2 din OUG 195/2002, deoarece numerele de circulaţie provizorii expirase de două zile. Dosarul a fost trimis la procuror iar eu nu ştiu la ce să mă aştept. Vă rog, cine poate, să-mi dea sfaturi utile. Vă mulşumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:29, 29 August 2009
Intradevar:
Art. 85. -
(1) Punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Legiuitorul nu a prevazut situatia conducerii unui autovehicul cu numere expirate. Nu puteti fi pedepsit intrucat nu ati incalcat nicio prevedere regulamentara.
Problema "expirarii" nu poate fi asimilata cu cea a "lipsei". Aceasta afirmatie o argumentez prin faptul ca Codul Rutier incadreaza ca infractiune "lipsa permisului de conducere", dar ca contraventie conducerea cu "permisul expirat".
Se impune asistenta unui avocat specializat.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate sultanescuflorin sultanescuflorin in data de 05.11.2014 am fost oprit de politia rutiera pentru control de rutina mi-au cerut actele masinii dar nu le aveam la mine e vorba de permisul ... (vezi toată discuția)
Conducere auto ,neinmatriculat si cu numere false ella2010 ella2010 un amic a fost surprins de mai multe ori conducand cu permistul suspendat si cu o masina neinmatriculata dar cu numere false. specific ca omul sufera de o ... (vezi toată discuția)