avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune materiale si fizice vs accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune materiale si fizice vs accident rutier

Buna seera!
Am si eu o mare nelamurire!!!
sotul meu a avut anul trecut un accident cu un motocicilist.a fost foarte aiurea si ciudat....vina a fost a sotului...tipul (motocciclistul) a depus plangere la Politie in termenul de 2 luni de la accident ,iar in tot acest timp nu a raspuns la telefon si nici la mesaje (am incercat sa ne intelegem).are si certificat medico-legal de 55 zile;
intr-un final am reusit sa ne intelegem si a retras plangerea de la Politie.(i-am dat banii pe care i-a cerut)
Intrebarea mea este: mai poate avea acum pretentia la daune morale???poate deschide un proces civil ???adica ne mai poate cere si alti bani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
am uitata sa mentionez in ziua in care i-am dat banii, am fost si la Politie si a retras plangerea si la notar pentru o declaratie pe propria raspundere; dar cei de la notariat ne-au spus ca daca s-a retras plangerea de la Politie nu este nevoie si de o declaratie notariala. au avut dreptate????
Multumesc mult,
Weekend placut!!!1
Cel mai recent răspuns: vally , utilizator 22:52, 19 Aprilie 2008
Certificatul medical care atesta 55 de zile de ingrijire medicala ar justifica incadrarea juridica de vatamare corporala.
Din moment ce si-a retras plangerea, nu mai poate avea dreptul de cere repararea prejudiciul material sau moral .
La notariat s-ar fi constatat impacarea partilor , dar avand in vedere ca a fost retrasa plangerea penala prealabila , aceasta institutie nu s-ar impune.
Nu se mai pot cere daune.
Daca si-a retras plangerea nu mai poate sa revina asupra ei. Iar pe taram civil, daca a declarat ca nu mai are pretentii de la sotul dvs., pe propria raspundere, nu va mai putea solicita alte despagubiri, decat pentru alte prejudicii, constatate ulterior- de ex. daca peste un timp i se descopera o boala/infirmitate cauzata de accident, dar despre a carei existenta nu s-a stiut la momentul retragerii plangerii si semnarii declaratiei.
Partea vatamata (motociclistul- sper ca nu era Tariceanu:))) nu mai poate o introduce o noua plangere prealabila din moment ce si-a retras plangerea initiala.
Poate in civil sa mai incerce ceva, da de declaratie notariala nu era nevoie...asa ca notarul a fost cumsecade.
Buna seara
La notar nu se poate da o declaratie tocmai in scopul de a fii siguri ca nu mai incearca ceva in civil.
In civil are sanse mari sanse mari sa mai castige, nu-i asa?
El ne-a asigurat ca nu va mai incerca nimic si ese dispus sa dea si declaratie pe propria raspundere.....dar nu se stie nicioadata......
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Va doresc din suflet un PASTE FERICIT!!!!

P.S. Am avut noroc :-) motociclistul nu era Tariceanu=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la un accident rutier la santaj. ce sa fac? Alexandrina  Iacob Alexandrina Iacob Sotul meu a avut un accident in urma cu o saptamana , conducand un logan a iesit de pe o strada secundara , in timp ce se asigura , un motociclist a intrat in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier auto mangoman mangoman Salut, in urma cu doua luni am avut un accident cu un motociclist neacordandu-i prioritate, el intre timp a optinut 28 zile ingrijiri medicale de la IML si a ... (vezi toată discuția)