avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Cred ca s-a dat o hotărâre nedreapta! Vă relatez cazul: cealalta parte din proces avea un apartament cu doua camere în momentul casatoriei, după casatorie s-a vândut acest apartament şi s-a cumparat pe numele ambilor soti un apartament cu 4 camere.Acum la partaj judecatoarea a ţinut cont ca a mai existat un apartament înainte, deşi nu s-au adus probe la dosar ca banii din vânzarea apartamentului s-au pus pentru cumpărarea celui cu 4 camere. Asfel judecatoarea a considerat ca o parte din proces sa ia contravaloarea a 3 camere iar cealalta parte sa ia o camera şi...copilul. E corectă aceasta decizie a jedecatorului având în vedereca s-a ţinut cont de vechiul contract de vânzare-cumpărare a vechiului apartament cunpărat ănainte de casatorie?
S-a data aceasta solutie tocmai pentru ca nu s-au adus probe ca suma de bani obtinuta din vanzarea vechiului apartament a fost folosit la cumpararea celui nou.
de ce nu vi se pare corect, daca reunoasteti ca a existat un ap de 2 cam si dupa vanzare s-a achizitionat unul cu 4 ?
banii de pe cel cu 2 cam sunt ai sotului ce a vandut ap si suma comuna ce se imparte, e restul de bani
daca banii ce i-a incasat pe ap i-a folosit in folosul propriu, iar ap de 4 cam a fost achizitionat cu bani comuni sau proprii ai dvs, inseamna ca nu v-ati aparat cum trebuie
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator
la apartamentul cu 2 camere am participat şi eu cu bani dovada am un cec in original,de unde se vede că am extras o sumă mare de bani dar instanta nu a luat în considerare acest lucru.De asemeni la apartamentul cu 4 camere am adus un aport mai mare în bani, fapt certificat şi de contractul de vânzare-cumpărare unde sunt ,, cap de contract. Dar instanta nu a luat in considerare nici acest lucru ci a luat in considerare doar vechiul lui contract de vz.cump a ap. cu 2 camere!
E dificil sa criticam o hotarare asa, dupa ureche, fara sa vedem intreg probatoriul.
Depinde cum l-ati pus in valoare, cum ati argumentat, ce anume ati cerut etc.
Chiar e greu sa va spunen astfel.
Avocatul dv. ce va spune?
Avocata nu a fost prea combativa aşa cum a fost avocatul celeilalte părti, deşi a cerut un onorariu destul de mare 4000 ron. A recunoscut ca nu a avut cîştig de cauza, că cei care au facut evaluarea apartamentului au fost mituiţi...etc. Aş vrea sa schimb avocata când fac apel ( dacă imi accepta instanta apelul!).

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare cu ipoteca LaurentiuDinu LaurentiuDinu Am un apartament cu 2 camere pe care este pusa ipoteca in favoarea bancii de unde am luat credit. Doresc sa-l vand si sa cumpar unul cu 4 camere platind ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog !- partaj; expertize etudor etudor buna ziua dupa divortul meu de sotie ,am purces la partaj. suntem in faza de rejudecare. s-au facut rexpertizarea bunurilor. s-au depus obiectiuni de ambele ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj claudiu2012 claudiu2012 Buna ziua, Doresc sa divortez si sotia nu vrea.. si este posibil sa nu se prezinte la proces. Avem 2 copii minori si dori sa obtin custodie comuna. Pot ... (vezi toată discuția)