Cred ca s-a dat o hotărâre nedreapta! Vă relatez cazul: cealalta parte din proces avea un apartament cu doua camere în momentul casatoriei, după casatorie s-a vândut acest apartament şi s-a cumparat pe numele ambilor soti un apartament cu 4 camere.Acum la partaj judecatoarea a ţinut cont ca a mai existat un apartament înainte, deşi nu s-au adus probe la dosar ca banii din vânzarea apartamentului s-au pus pentru cumpărarea celui cu 4 camere. Asfel judecatoarea a considerat ca o parte din proces sa ia contravaloarea a 3 camere iar cealalta parte sa ia o camera şi...copilul. E corectă aceasta decizie a jedecatorului având în vedereca s-a ţinut cont de vechiul contract de vânzare-cumpărare a vechiului apartament cunpărat ănainte de casatorie?
S-a data aceasta solutie tocmai pentru ca nu s-au adus probe ca suma de bani obtinuta din vanzarea vechiului apartament a fost folosit la cumpararea celui nou.
de ce nu vi se pare corect, daca reunoasteti ca a existat un ap de 2 cam si dupa vanzare s-a achizitionat unul cu 4 ?
banii de pe cel cu 2 cam sunt ai sotului ce a vandut ap si suma comuna ce se imparte, e restul de bani
daca banii ce i-a incasat pe ap i-a folosit in folosul propriu, iar ap de 4 cam a fost achizitionat cu bani comuni sau proprii ai dvs, inseamna ca nu v-ati aparat cum trebuie
la apartamentul cu 2 camere am participat şi eu cu bani dovada am un cec in original,de unde se vede că am extras o sumă mare de bani dar instanta nu a luat în considerare acest lucru.De asemeni la apartamentul cu 4 camere am adus un aport mai mare în bani, fapt certificat şi de contractul de vânzare-cumpărare unde sunt ,, cap de contract. Dar instanta nu a luat in considerare nici acest lucru ci a luat in considerare doar vechiul lui contract de vz.cump a ap. cu 2 camere!
E dificil sa criticam o hotarare asa, dupa ureche, fara sa vedem intreg probatoriul.
Depinde cum l-ati pus in valoare, cum ati argumentat, ce anume ati cerut etc.
Chiar e greu sa va spunen astfel.
Avocatul dv. ce va spune?
Avocata nu a fost prea combativa aşa cum a fost avocatul celeilalte părti, deşi a cerut un onorariu destul de mare 4000 ron. A recunoscut ca nu a avut cîştig de cauza, că cei care au facut evaluarea apartamentului au fost mituiţi...etc. Aş vrea sa schimb avocata când fac apel ( dacă imi accepta instanta apelul!).
Divort + partaj
claudiu2012
Buna ziua,
Doresc sa divortez si sotia nu vrea.. si este posibil sa nu se prezinte la proces. Avem 2 copii minori si dori sa obtin custodie comuna. Pot ... (vezi toată discuția)