avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii sal minim brut pe economie la 4h/zi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

sal minim brut pe economie la 4h/zi

Daca un pensionar pe caz de boala este angajat la o firma cu program de lucru 4h/zi, care este salariul minim brut cu care va fi incadrat pt muncitor necalificat?
Stiu ca pt 8 h/zi este 670 ron, iar la 4 h/zi 335 ron. Este corect?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 11:28, 4 Februarie 2011
Salariul de incadrare este de 670 lei si va fi acordat la timpul de munca de 4 ore specificat in contract (venitul lunar va fi de 335 lei).
Adica costul angajatorului este acelasi chiar daca pensionarul respectiv lucreaza 4 ore sau 2 ore?
Cheltuielile angajatorului vor fi aferente castigului /venitului lunar al salariatului, respectiv 335 lei.

Imi cer scuze ca insist, dar vreau sa inteleg cat mai bine. Pt aceste 4h/zi la salariul brut trecem 335 lei, iar la acesta se calculeaza retinerile pt stat atat pt angajator cat si pt angajat?
Eu asa vad corect, astept sa ma lamureasca si pe mine cineva care are experienta cu astfel de cazuri.

Va multumesc anticipat!
Buna seara.

La salariul brut treceti 335 lei.
Din acest salariu retineti cotele aferente angajatorului si angajatului.
Salariul net - 275
Taxe angajat - 60
Taxe angajator -94
Am presupus ca are functia de baza aici.

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca timp partial cristache paula cristache paula buna seara,va rog mult am si eu nevoie de ajutor.am o intreprindere individuala si vreau sa angajez pe cineva 4ore/zi,cat platesc contributii?pot sa nu platesc ... (vezi toată discuția)
Calcul tarif / ora suplimentara leonora leonora Buna ziua. Am cateva nelamuriri referitoare la calculul orelor suplimentare si va rog,daca se poate,sa ma ajutati cu un raspuns.Ma aflu intr-un proces in care ... (vezi toată discuția)
Incadrare pensionar danacalugar danacalugar Vreau sa angajez o persoana in pensie de boala gr II care are drept de munca 4 ore/zi. stiti cumva salariul minim la care il pot incadra? multumesc (vezi toată discuția)