avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contract individual de munca timp partial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contract individual de munca timp partial

buna seara,va rog mult am si eu nevoie de ajutor.am o intreprindere individuala si vreau sa angajez pe cineva 4ore/zi,cat platesc contributii?pot sa nu platesc contributia pt pensie?pt ca vreau sa ii fac o pensie facultativa.
daca ii fac contract pot sa platesc doar la sanatate si la impozitul pe venit sau cam asa.multumesc
ce acte sunt necesare?
Buna ziua. Pentru 4 ore pe zi minimul ar fi 335 lei brut.

Trebuie sa platiti toate contributiile.
Taxe salariat 60 lei
Taxe firma - 94 lei
Salariu net - 275 lei

Nota: Am tratat calculul ca fiind functia de baza.
lucian__ a scris:

Buna ziua. Pentru 4 ore pe zi minimul ar fi 335 lei brut.

Trebuie sa platiti toate contributiile.
Taxe salariat 60 lei
Taxe firma - 94 lei
Salariu net - 275 lei

Nota: Am tratat calculul ca fiind functia de baza.

multumesc pt raspuns.am intrebat daca e obligatoriu sa platesc la pensii pt ca au venit inspectorii de la ITM si mi-au zis ca nu e obligatoriu sa platesc si pt pensie daca am contract de munca.
daca sunt administratorul intreprinderii individuale mai trebuie sa am contract de munca?
si daca persoana are studii superioare tot acelasi salariu unic se aplica?
adica335?
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
cristache paula, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sal minim brut pe economie la 4h/zi flori9 flori9 Daca un pensionar pe caz de boala este angajat la o firma cu program de lucru 4h/zi, care este salariul minim brut cu care va fi incadrat pt muncitor ... (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Detin o intreprindere individuala, dar sunt angajata in alta parte cu carte de munca. As dori sa stiu ce contributii trebuie sa platesc si % din ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - contributii si impozit @lexandra @lexandra Am si eu cateva nelamuriri in legatura cu II-urile: 1.Am inteles ca platesc impozit 16% pe venitul net dar nu inteleg daca platesc contributii .0.5 somaj,10.5 ... (vezi toată discuția)