avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii sal minim brut pe economie la 4h/zi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

sal minim brut pe economie la 4h/zi

Daca un pensionar pe caz de boala este angajat la o firma cu program de lucru 4h/zi, care este salariul minim brut cu care va fi incadrat pt muncitor necalificat?
Stiu ca pt 8 h/zi este 670 ron, iar la 4 h/zi 335 ron. Este corect?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 11:28, 4 Februarie 2011
Aveti grija ,daca este pensionat pe caz de boala sa fie cu drept de munca.
Da, este cu drept de munca. Functia de baza cred ca da, aici se considera nemaiavand alt loc de munca, doar pensia.
Si as vrea sa va mai intreb ceva. In cazul in care este tinuta cartea de munca doar fictiv, pt a-si acumula vechime pensionarul si el practic nu ar lua nici un ban, taxele angajatului sunt de fapt tot niste cheltuieli pt angajator? Adica practic ar fi 94+60. Asa este ?
Exact taxele trebuiesc platite obligatoriu de angajator.
Va multumesc mult pt raspunsuri si va doresc o zi cat mai placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca timp partial cristache paula cristache paula buna seara,va rog mult am si eu nevoie de ajutor.am o intreprindere individuala si vreau sa angajez pe cineva 4ore/zi,cat platesc contributii?pot sa nu platesc ... (vezi toată discuția)
Calcul tarif / ora suplimentara leonora leonora Buna ziua. Am cateva nelamuriri referitoare la calculul orelor suplimentare si va rog,daca se poate,sa ma ajutati cu un raspuns.Ma aflu intr-un proces in care ... (vezi toată discuția)
Incadrare pensionar danacalugar danacalugar Vreau sa angajez o persoana in pensie de boala gr II care are drept de munca 4 ore/zi. stiti cumva salariul minim la care il pot incadra? multumesc (vezi toată discuția)