avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA VANZARE APART CU TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

VANZARE APART CU TVA

Este vorba despre un apart cump pe firma in anul 2005 care a fost supus masurilor de vanzare simplificate - taxare inversa.
Acum vreau sa il vand catre o alta firma.
Cum facturez cu TVA 24%??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:10, 1 Februarie 2011
Pt ca ap nu mai este nou, vinzarea este scutita de tva cf art 141, alin 2, lit f, caz in care se va face ajustarea tva cf art 161 (pt ca data primei utilizari este inainte de data aderarii).
Puteti opta, inainte de operatiune, pt taxarea vinzarii cf art 141, alin 3.
Eu personal as merge pe prima varianta, pt ca perioada de ajustare in cazul dvoastra a expirat. Atentie insa la articolele mentionate, daca au fost efectuate modernizari.
Periada de ajustare se calculeaza incepand cu data achizitiei?
pct 83, alin 1 din Norme:
"Ajustarea este operată într-o perioadă de 5 ani în cadrul căreia bunurile imobile au fost dobândite, începând cu data de la care fiecare bun imobil a fost dobândit."
Cu 01 ianuarie a anului in care a avut loc achizitia.
Daca ati facut modernizari ulterioare, ajustarea TVA se face pe o perioada de 5 ani, daca aceasta nu depaseste 20% din valoarea cladirii si pe 20 ani daca este de 20% sau mai mare.
corneliamagda a scris:

Cu 01 ianuarie a anului in care a avut loc achizitia.
Daca ati facut modernizari ulterioare, ajustarea TVA se face pe o perioada de 5 ani, daca aceasta nu depaseste 20% din valoarea cladirii si pe 20 ani daca este de 20% sau mai mare.



Cele de mai sus in cazul ajustarilor efectuate cf art 149.
In cazul prezentat mai sus se aplica insa ajustarea cf art 161, data primei utilizari a apartamentului fiind inainte de aderare. Cf acestui art ajustarea incepe cu data de la care fiecare imobil a fost dobindit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Pers.juridica vinde o constructie dragoianu dragoianu In anul 2005 pers.juridica a cumparat un teren si a construit o locuinta in scopul vanzarii.Locuinta s-a finalizat in 2007 iar in 2010 s-a facut o reevaluare ... (vezi toată discuția)