avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... micsorarea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

micsorarea pensiei alimentare

Buna ziua,
Vreau sa stiu ce acte sunt necesare pentru micsorarea pensiei alimentare?Un copil este din afara casatoriei facut fara sa stiu de existenta lui,ulterior am aflat de el si s-a stabilit sa-i dau 97 roni,m-am angajat si nu am stat mult timp la acel loc de munca deoarece s-au facut disponibilizari si am fost dat afara,dar ea a trimis pentru marire pentru pensia alimentara unde eu nu mai lucram si s-a stabilit sa-i dau 25% din venit.Vreau sa stiu daca se poate asa ceva?Daca eu nu mai lucram si am trimis si la dosar ce ce s-a stabilit 25% din venitul meu...ce venit daca nu mai lucram...nu mai inteleg deloc legile astea,pe ce baza se fac,ce se ia inconsiderare?Dupa 2 ani aproape am reusit sa-mi gasesc un job,adica de 3 luni si am trimis cat am putut pentru el,dar ea mama copilului mi-a facut dosar penal,ca nu am platit din rea credinta pensia alimentara,m-a bagat si in abandon de familie.
Eu am familia mea,2 copii,dar ei sunt ai mei din casatorie.Am facut apel la acea acuza sa nu am cazier dar ea in instanta si-a sustinut acuza si dupa toate acestea apelul meu a fost respins,pe ce baza?Nu am avut de unde sa-i platesc,cand am avut i-am platit.Vreau sa depun pentru micsorarea pensiei alimentare pentru ca mai sunt si cei 2 copii din casatorie nu numai el,stau si cu chirie,sotia nu lucreaza,din 1600 roni net cat imi ia pentru el,as vrea sa stiu exact daca se poate,cum se stabileste.Ma ingrozesc cand vad atata nedreptate,dupa ce face un copil pe ascuns fara ca eu sa stiu de el,si mai ales dintr-o aventura sa sufar 18 ani,si tot ei instanta ii da dreptate.A vrut sa-mi faca dosar penal si a reusit,nu este corect.Ce acte ar trebui sa depun la dosar pentru micsorare?
Va multumesc
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
Claudia Tarica, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:16, 31 Ianuarie 2011
Procentul stabilit de art.94 al.3 c.fam este de 50% din venitul net realizat de catre parintele obligat la plata pensiei de intretinere pentru 3 copii sau mai multi.
In privinta actelor necesare, nu se pot face recomandari fara a se cunoaste motivele ce se invoca pentru reducerea pensiei stabilite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Se poate implica poliția în procesul de pensie alimentară? alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Sunt în curs de proces de pensie alimentară și în zilele trecute am vorbit cu pârâta despre restanțele pe care trebuie să i le dau, ... (vezi toată discuția)
Micsorarea pensiei alimentare Claudia Tarica Claudia Tarica Buna ziua, Am nevoie si eu de un sfat, am depus acte pentru micsorarea pensiei alimentare,deoarece s-a stabilit 25% la copilul pe care il am din afara ... (vezi toată discuția)