Bună ziua!
Sunt în curs de proces de pensie alimentară și în zilele trecute am vorbit cu pârâta despre restanțele pe care trebuie să i le dau, menționez că după deschiderea procesului nu am plătit câteva luni, iar ea m-a amenințat cu poliția că dacă nu îi achit toate restanțele (menționez că m-a obligat să-i dau în continuare 250€, iar procesul acum este pentru micșorare la 475lei) adică toate luniile în care nu am plătit ori 250€ o să am dosar penal și cazier.
Nu ar trebui ca după ce se soluționează procesul, judecătoria să îmi trimită hotărâre judecătorească acasă în care să fiu înstiințat cât trebuie să plătesc pentru luniile în care nu am achitat nimic? Poliția se poate implica în proces în cazul în care încă nu s-a terminat și următoarea înfățișare va fi în septembrie?
Ce mă sfătuiți să fac?
P.S. Salariul meu acum este 1901 lei. În momentul de față îi trimit lunar bani pentru pensie alimentară.
Se refera la infractiunea de abandon de familie pt care va poate depune plangere penala.
Pana la momentul la care instanta va decide micsorarea pensiei tb sa respectati hotararea anterioara. Instanta va decide micsorarea cel mai probabil cu data introducerii actiunii dvs.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Poliția nu se implică în procesul civil care stabilește cuantumul pensiei de întreținere. Pe ei îi interesează doar ramura penală a situației. Ar fi bine ca în prezent să fiți cu plata la zi pe lunile în curs, ca să nu răspundeți penal pentru rea-credință.
Datoriile mai vechi le va recupera ea tot pe cale civilă, prin executare silită.
Dacă vă face plângere penală, și sunteți chemat la audieri, să le prezentați polițiștilor copii xerox după chitanțele cu plățile pentru lunile recente.
Revin cu o problemă. I-am trimis pârâtei bani pentru pensie alimentară, iar ea mi i-a trimis înapoi. Îmi poate explica cineva ce înseamnă asta? Când am deschis procesul eu nu aveam loc de muncă, ceea ce înseamnă că pentru luniile alea trimit minimul pe economie(290lei), cum se poate ca ea să îmi trimită înapoi banii? Bănuiesc că face asta ca să poată dovedii că nu îi trimit nimic..
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs aveți dovada de la Poștă că i-ați trimis banii. Pătrați chitanța care dovedește expedierea banilor, și nu veți avea probleme. Chiar dacă vi ia returnat, banii rămân trimiși din partea dvs.
Faptul că v-a returnat banii copilului, înseamnă rea-credință din partea ei.
Să păstrați chitanța originală pentru dvs, să dați oriunde e nevoie numai copie xerox după chitanță.