Bună ziua! Procesul de pensie alimentară durează de 9 luni. La început avocatul mi-a spus că din momentul în care am deschis dosarul nu trebuie să plătesc pensia, acum însă spune că ar fi trebuit să-i dau în fiecare lună atât cât îi dădeam înainte, până se soluționează procesul. Eu înainte îi dădeam 250€ fiind lucrat în străinătate, acum sunt în țară și am un salariu de 450€, cum aș putea să-i mai dau 250€? Este normal să se plătească pensie alimentară până nu se soluționează procesul?
Dacă doriți, puteți plăti, dar nu veți fi sancționat dacă nu o faceți. La finalul procesului, însă, va trebui sa achitați toate sumele începând cu data introducerii acțiunii.
Buna ziua!
Daca castiga procesul oricum o sa platiti din urma, de la data in care au intentat procesul.
Cel mai bine ar fi sa platiti de acum o cota parte din venitul dvs. net ( 25% pentru un copil, 33% pentru doi si 50% de la trei in sus) sau sa strangeti banii...
Daca decideti sa platiti...sa semnati o intelegere inainte...
Păi procesul este pentru reducere pensie alimentară. Se poate cere ca în fiecare lună să-i dau în plus pe lângă pensia din acea lună, ca să achit și restanțele? Acum sunt și în concediu medical care se plătește doar 75%. Ce aș putea face? Voi fi în concediu medical 4 luni..
O să vă rețină până la 50% din venitul net. Trebuie să vă rețină atât pensia lunară la zi, cât și restanțele din urmă.
Era bine să plătiți lună de lună, ca să nu deveniți restant.