avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ar trebui să plătesc pensie de întreținere pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ar trebui să plătesc pensie de întreținere pe durata procesului? Avocatul meu mi-a dat sfaturi contradictorii

Bună ziua! Procesul de pensie alimentară durează de 9 luni. La început avocatul mi-a spus că din momentul în care am deschis dosarul nu trebuie să plătesc pensia, acum însă spune că ar fi trebuit să-i dau în fiecare lună atât cât îi dădeam înainte, până se soluționează procesul. Eu înainte îi dădeam 250€ fiind lucrat în străinătate, acum sunt în țară și am un salariu de 450€, cum aș putea să-i mai dau 250€? Este normal să se plătească pensie alimentară până nu se soluționează procesul?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă doriți, puteți plăti, dar nu veți fi sancționat dacă nu o faceți. La finalul procesului, însă, va trebui sa achitați toate sumele începând cu data introducerii acțiunii.
Buna ziua!
Daca castiga procesul oricum o sa platiti din urma, de la data in care au intentat procesul.
Cel mai bine ar fi sa platiti de acum o cota parte din venitul dvs. net ( 25% pentru un copil, 33% pentru doi si 50% de la trei in sus) sau sa strangeti banii...
Daca decideti sa platiti...sa semnati o intelegere inainte...
Păi procesul este pentru reducere pensie alimentară. Se poate cere ca în fiecare lună să-i dau în plus pe lângă pensia din acea lună, ca să achit și restanțele? Acum sunt și în concediu medical care se plătește doar 75%. Ce aș putea face? Voi fi în concediu medical 4 luni..
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
alex1234alex, utilizator
Se va stabili pensia in functie de venitul dvs. net actual,
O să vă rețină până la 50% din venitul net. Trebuie să vă rețină atât pensia lunară la zi, cât și restanțele din urmă.
Era bine să plătiți lună de lună, ca să nu deveniți restant.

Pentru câți copii aveți de plătit pensie`?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie alimentara Emil27 Emil27 Buna ziua, Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu pentru neplata pensiei de intretinere copil pentru perioada procesului de divort. Procesul a durat 7 luni, ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se poate mari? MunteanuCarmen MunteanuCarmen In urma cu un an am fost incredintata bunicilor care m-au crescut in urma multor divergente pe care le-am avut cu tatal meu (in ca carui custodie am fost, desi ... (vezi toată discuția)