avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ar trebui să plătesc pensie de întreținere pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ar trebui să plătesc pensie de întreținere pe durata procesului? Avocatul meu mi-a dat sfaturi contradictorii

Bună ziua! Procesul de pensie alimentară durează de 9 luni. La început avocatul mi-a spus că din momentul în care am deschis dosarul nu trebuie să plătesc pensia, acum însă spune că ar fi trebuit să-i dau în fiecare lună atât cât îi dădeam înainte, până se soluționează procesul. Eu înainte îi dădeam 250€ fiind lucrat în străinătate, acum sunt în țară și am un salariu de 450€, cum aș putea să-i mai dau 250€? Este normal să se plătească pensie alimentară până nu se soluționează procesul?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Platiti intr-un cont bancar neaparat sa se specifice pe documentul de depunere ca este "pensie intretinere copil".... platiti macar 150 euro si restul sa il puneti deoparte (neaparat) in caz ca nu castigati procesul, sa aveti de unde pune banii.
Daca aveti acum bani, depuneti suma de 9x150 euro in cont cu specificatia "pensie intretinere copil". Daca nu specificati aceasta expresie pe documentul de depunere, poate fi considerata si "donatie".
Schimbati avocatul daca este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie alimentara Emil27 Emil27 Buna ziua, Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu pentru neplata pensiei de intretinere copil pentru perioada procesului de divort. Procesul a durat 7 luni, ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se poate mari? MunteanuCarmen MunteanuCarmen In urma cu un an am fost incredintata bunicilor care m-au crescut in urma multor divergente pe care le-am avut cu tatal meu (in ca carui custodie am fost, desi ... (vezi toată discuția)