avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ar trebui să plătesc pensie de întreținere pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ar trebui să plătesc pensie de întreținere pe durata procesului? Avocatul meu mi-a dat sfaturi contradictorii

Bună ziua! Procesul de pensie alimentară durează de 9 luni. La început avocatul mi-a spus că din momentul în care am deschis dosarul nu trebuie să plătesc pensia, acum însă spune că ar fi trebuit să-i dau în fiecare lună atât cât îi dădeam înainte, până se soluționează procesul. Eu înainte îi dădeam 250€ fiind lucrat în străinătate, acum sunt în țară și am un salariu de 450€, cum aș putea să-i mai dau 250€? Este normal să se plătească pensie alimentară până nu se soluționează procesul?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu ati platit nimic sau nu ati platit pensia mare? Ca e diferenta.
Pensia se plateste cat timp copilul trebuie sa manance, sa se imbrace, sa citeasca etc. Daca in timpul procesului de intretinere se pot suspenda acestea, pensia nu se achita. In mod normal macar o parte, acolo, ceva trebuia dat copilului sa se intretina...
Nu am plătit nimic, fiindcă așa eram îndrumat de avocat. Acum sunt și în concediu medical și o să fiu plătit doar 75%. Ce se poate face? Se poate rezolva ca în fiecare lună la pensie alimentară să dau 100-150lei în plus ca să achit și restanțele?
Incepeti sa platiti. Poate nu ajungeti la executare.
alex1234alex a scris:
Se poate rezolva ca în fiecare lună la pensie alimentară să dau 100-150 lei în plus ca să achit și restanțele?

Doar dacă acceptă creditorul, adică mama copilului. Dacă mama copilului apelează la executare silită, vi se va reține 50% din venitul lunar net. În cazul pensiilor de întreținere se poate popri direct 50% până la recuperarea restanțelor, așa cum prevede ART. 729 Cod procedură civilă.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Dapix, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am plătit nimic, fiindcă așa eram îndrumat de avocat.

Sper sa fie specializat si pe penal, sa va apere in caz ca mama va face plangere penala pt abandon. Pt ca neplata cu rea credinta a pensie pe o perioada de 3 luni, e fapta penala.
Dvs inteleg ca nu va mai permiteti sa platiti 250 de euro lunar ca de aia ati cerut reducerea, numai ca dvs nu ati platit nimic de 9 luni, desi inregistrati venituri.
Platiti macar 1/4 din ce venituri aveti. Pastrati chitantele.

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie alimentara Emil27 Emil27 Buna ziua, Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu pentru neplata pensiei de intretinere copil pentru perioada procesului de divort. Procesul a durat 7 luni, ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se poate mari? MunteanuCarmen MunteanuCarmen In urma cu un an am fost incredintata bunicilor care m-au crescut in urma multor divergente pe care le-am avut cu tatal meu (in ca carui custodie am fost, desi ... (vezi toată discuția)