avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate implica poliția în procesul de pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate implica poliția în procesul de pensie alimentară?

Bună ziua!
Sunt în curs de proces de pensie alimentară și în zilele trecute am vorbit cu pârâta despre restanțele pe care trebuie să i le dau, menționez că după deschiderea procesului nu am plătit câteva luni, iar ea m-a amenințat cu poliția că dacă nu îi achit toate restanțele (menționez că m-a obligat să-i dau în continuare 250€, iar procesul acum este pentru micșorare la 475lei) adică toate luniile în care nu am plătit ori 250€ o să am dosar penal și cazier.
Nu ar trebui ca după ce se soluționează procesul, judecătoria să îmi trimită hotărâre judecătorească acasă în care să fiu înstiințat cât trebuie să plătesc pentru luniile în care nu am achitat nimic? Poliția se poate implica în proces în cazul în care încă nu s-a terminat și următoarea înfățișare va fi în septembrie?
Ce mă sfătuiți să fac?

P.S. Salariul meu acum este 1901 lei. În momentul de față îi trimit lunar bani pentru pensie alimentară.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
alex1234alex, utilizator
Din nou mi-a trimis înapoi banii..
Bănuiesc că nici nu va accepta până nu îi voi da 250€ pentru fiecare lună..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici o relevanță că vă trimite banii înapoi. Dumneavoastră prin faptul ca ați trimis banii raportat la venitul NET actual, nu mai răspundeți penal. Să continuați sa-i trimiteți în continuare lunar, 25% din venitul NET actual, și veți fi acuzat de rea-credință la o cercetare penală. Păstrați cu sfințenie chitanțele doveditoare. Banii care vi ia trimis înapoi, nu mai trebuie sa-i retrimiteți vreodată. Considerați că ea vă trimite un cadou în bani.
Mulțumesc frumos! Am vorbit cu avocatul meu și a spus că va prezenta dovezile tranzacțiilor dar și a returnărilor în fața instanței. Vă referiți că dacă de exemplu mi-a trimis banii înapoi pentru luna X atunci pentru acea lună nu va mai trebui să dau pensie alimentară?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

alex1234alex a scris:

Vă referiți că dacă de exemplu mi-a trimis banii înapoi pentru luna X atunci pentru acea lună nu va mai trebui să dau pensie alimentară?

Exact. Este plătită pensia pe luna respectivă. Nu trebuie să plătiți de două ori. Sumele returnate nu mai trebuie trimise odată.
Oare așa va decide și instanța? Se poate să se hotărească că pentru luniile în care mi-a returnat banii să nu mai plătesc pensie alimentară?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ar trebui să plătesc pensie de întreținere pe durata procesului? avocatul meu mi-a dat sfaturi contradictorii alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Procesul de pensie alimentară durează de 9 luni. La început avocatul mi-a spus că din momentul în care am deschis dosarul nu trebuie să ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)