Bună ziua!
Sunt în curs de proces de pensie alimentară și în zilele trecute am vorbit cu pârâta despre restanțele pe care trebuie să i le dau, menționez că după deschiderea procesului nu am plătit câteva luni, iar ea m-a amenințat cu poliția că dacă nu îi achit toate restanțele (menționez că m-a obligat să-i dau în continuare 250€, iar procesul acum este pentru micșorare la 475lei) adică toate luniile în care nu am plătit ori 250€ o să am dosar penal și cazier.
Nu ar trebui ca după ce se soluționează procesul, judecătoria să îmi trimită hotărâre judecătorească acasă în care să fiu înstiințat cât trebuie să plătesc pentru luniile în care nu am achitat nimic? Poliția se poate implica în proces în cazul în care încă nu s-a terminat și următoarea înfățișare va fi în septembrie?
Ce mă sfătuiți să fac?
P.S. Salariul meu acum este 1901 lei. În momentul de față îi trimit lunar bani pentru pensie alimentară.
Eu îi trimit bani online, am chitanța electrică la tranzacția din partea mea și am făcut si ss la faptul că mi i-a trimis înapoi. Dacă prezint aceste chitanțe în fața instanței și spun că ea mi i-a trimis înapoi, ce poate pății ea? Dacă depune plângere împotriva mea pentru abandon (ceea ce bănuiesc că vrea să facă) pot să dovedesc că eu i-am trimis bani și ea nu i-a acceptat? Ce consecințe ar avea acest act?
Asta chiar e un caz nou pentru mine....
Va rog si va recomand ca toate depunerile sa le faceti in cont bancar cu specificarea clara ca acei bani depusi de dumneavoastra sunt "PENSIE ALIMENTARA COPII". Am scris cu majuscule pentru a fi foarte clar ca trebuie precezat acest aspect pe documentul de depunere.
Ca ea v-a trimis banii inapoi... sa fie sanatoasa...
Va sugerez sa platiti din urma.
Politia nu se implica. Ea va poate face plangere si sa ceara executare. Daca mergeti in instanta, faceti un efort va rog si luati-va un avocat. Un avocat care chiar e implicat, face minuni.
Nu e vorba aici despre un razboi pe nevoile copilului ci pe orgoliul si dorinta ei de a face rau.
Ma puteti contrazice cat vreti... am trecut prin asta...
Succes si tineti-ne la curent.
Nu vă judec pentru că eu trec prin răutatea ei de când sunt cu soția mea actuală. Ea pur și simplu m-a amenințat că dacă nu îi dau în continuare 250€ o să am dosar penal și cazier. Toate tranzacțiile le fac în cont bancar ca să am dovadă. Mai de mult mi-a acuzat soția că îi maltratează copilul, dar despre așa ceva nici vorba nu era. I-am trimis iarăși bani și dacă îmi trimite înapoi, pot folosi dovezile mele în proces împotriva ei? Încă o întrebare, soția mea e gravidă însă următoarea înfățișare este programată cu mult înainte să nască ea. Ce pot face ca să nu trebuiască să deschid încă un caz după ce naște pentru micșorare?
Atacheaza la infatisare o copie dupa actele de la Dr sotiei tale care sa ateste ca este insarcinata si ca urmeaza sa aveti un copil si de asemenea sa fie trecut acest aspect in evidenta dosarului respectiv care se judeca.
De asemenea, daca va mai returneaza banii, nu ii mai trimiteti inapoi.
Continuati sa depuneti in fiecare luna bani pentru copil, nu pentru ea caci ea nu mai este in responsabilitatea dumneavoastra.
Da, copilul nu trebuie ignorat si dat la oparte desi ma indoiesc ca este crescut in spiritul "El este tatal tau si trebuie respectat...". Continuati sa comunicati cu copilul, daca doriti si aveti timp, petreceti impreuna cu el timp, de preferabil unde sunt camere de luat vederi ca sa nu va acuze de cine stie ce tampenii...
Tineti prieteni care gandesc pozitiv , cat mai aproape. Cu siguranta ca aveti nevoie de sustinere si de persoane care sa va ridice moralul
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Procesul actual nu are nici o legătură cu faptul că actuala dvs soție va naște în viitor un copil.
Va trebui să formulați o altă acțiune în instanță, pentru stabilirea pensiei la un procent de 33% pentru doi copii,.
Actualul proces are un alt obiect, care nu poate fi modificat, și anume actualizate pensie de întreținere raportat la noile venituri lunare..
Actuala acțiune privește un singur copil pentru care instanța va stabili un procent de 25% din venitul lunar NET.
În ziua în care copilul se va naște, sau cel târziu în primele zile, va trebui să depuneți la Judecătorie o cerere de chemare în judecată, prin care veți cere actualizarea pensiei la noile împrejurări, și stabilirea pensiei copiilor la un procent de 16,66% pentru fiecare copil în parte. Adică 33% pentru doi copii aflați în întreținere.