avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Intr-o seara, stateam la o vorba in masina unui prieten, care era parcata in parcarea din cartier. Dupa cam 20 min au venit 2 agenti si 3 jandarmi, au bocanit in geam, ne-am legitimat si ne-a dat amenda pentru consum alcool in loc public. NU eram baut deloc si eu eram pe locul pasagerului din dreapta. A gasit la cateva locuri de parcare mai incolo un PET de bere gol si a scris in procesul verbal ca noi l-am baut.
Bineinteles ca n-am avut cu cine vorbi, agentul ma lua la misto. Abia l-am convins sa scrie la mentiuni ca nu sunt de acord cu ce a scris in el.
Rugamintea mea este sa ma indrumati cum sa anulez acest proces verbal. La judecatorie o doamna sictirita mi-a zis ca ea doar primeste cereri, nu ofera informatii.
Nelamuriri:
-Procesul verbal este scris cu un indigou vechi de 200 de ani, nu se intelege nimic, nici macar numele agentului.
-La rubrica "stabilesc avertisment/amenda" , n-a taiat nici una, a scris doar langa 100 ron.
-La rubrica "Contravenientul declara Ma angajez/Nu ma angajez", nu e taiat nici una.
-La rubrica "contravenientul nu este de fata/refuza/nu poate lua la cunostinta despre continutul procesului verbal...", tot nu este taiat nimic.
La mentiuni a scris ca "Contravenientul nu este de acord cu cele mentionate in procesul verbal", si am semnat. Aici v-am spus ca stiu sigur ce i-am zis sa scrie ca altfel nu iti dai seama ce a scris.
Astept un raspuns urgent de la dumneavoastra. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:48, 1 Februarie 2011
faceti contestatie, invocati argumentele dvs si depuneti-o la judecatoria in a carei raza teritoriala ati fost amendat.
Legea 61/1991 - Art. 8
Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor prin care s-a aplicat sanctiunea amenzii se poate face plângere în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Art. 9
Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei se solutioneaza de judecatorie.
Hotarârea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plângerea este definitiva si irevocabila.
Va multumesc foarte mult! Mi-ati mai dat putina incredere. Sper sa se termine cu bine.
In functie de consemnarile din procesul verbal,verificati daca in cauza pot fi invocate cauzele de nulitate prevazute de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare proces verbal inpotriva parcari neregulamentare DjAlexz DjAlexz Buna ziua Cine ar putea sa ma ajute si pe mine cu o intampinare impotriva unei parcari neregulamentare care nu sa dat de agentul constatator si nu a fost nici ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal - amenda-radar fix pufesti calandrino21 calandrino21 Am primit saptamana trecuta prin posta(7.10.2008) un proces verbal prin care am fost sanctionat cu 4puncte penalizare si 300RON amenda. Am facut o plangere ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie lipit cu banda adeziva pe poarta imobilului c_mircea c_mircea Buna ziua, La un moment dat am gasit o amenda de la primarie, pusa pe parbrizul masinii. Am facut contestatie si am depus-o a doua zi la primarie. Peste 2 ... (vezi toată discuția)