Intr-o seara, stateam la o vorba in masina unui prieten, care era parcata in parcarea din cartier. Dupa cam 20 min au venit 2 agenti si 3 jandarmi, au bocanit in geam, ne-am legitimat si ne-a dat amenda pentru consum alcool in loc public. NU eram baut deloc si eu eram pe locul pasagerului din dreapta. A gasit la cateva locuri de parcare mai incolo un PET de bere gol si a scris in procesul verbal ca noi l-am baut.
Bineinteles ca n-am avut cu cine vorbi, agentul ma lua la misto. Abia l-am convins sa scrie la mentiuni ca nu sunt de acord cu ce a scris in el.
Rugamintea mea este sa ma indrumati cum sa anulez acest proces verbal. La judecatorie o doamna sictirita mi-a zis ca ea doar primeste cereri, nu ofera informatii.
Nelamuriri:
-Procesul verbal este scris cu un indigou vechi de 200 de ani, nu se intelege nimic, nici macar numele agentului.
-La rubrica "stabilesc avertisment/amenda" , n-a taiat nici una, a scris doar langa 100 ron.
-La rubrica "Contravenientul declara Ma angajez/Nu ma angajez", nu e taiat nici una.
-La rubrica "contravenientul nu este de fata/refuza/nu poate lua la cunostinta despre continutul procesului verbal...", tot nu este taiat nimic.
La mentiuni a scris ca "Contravenientul nu este de acord cu cele mentionate in procesul verbal", si am semnat. Aici v-am spus ca stiu sigur ce i-am zis sa scrie ca altfel nu iti dai seama ce a scris.
Astept un raspuns urgent de la dumneavoastra. Va multumesc!
Legea 61/1991 - Art. 8
Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor prin care s-a aplicat sanctiunea amenzii se poate face plângere în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Art. 9
Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei se solutioneaza de judecatorie.
Hotarârea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plângerea este definitiva si irevocabila.
In functie de consemnarile din procesul verbal,verificati daca in cauza pot fi invocate cauzele de nulitate prevazute de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001.