Ce inseamna de fapt , cum se traduce respectiva incadrare ? V_as ruga respectuos daca mi_ati putea raspunde in termeni cat mai simpli , deoarece nu cunosc cuvinte sau expresii juridice. va multumesc mult
Aici este problema , prietenul meu doar a ridicat bani de la banca pentru un individ care se ocupa de asa ceva . E drept a facuto de cateva ori , cand si-a dat seama ca se intampla ceva nu a mai ridicat bani . A fost chemat la politie unde a recunoscut ca a ridicat acei bani si ca pt acest lucru era remunerat cu mici sume .Acest lucru s-a intamplat la un an de cand facuse el acele comisioane fara sa stie cu ce se ocupa de fapt acel individ .Individul in cauza a format in timp o adevarata retea care afost anihilata datorita declaratiilor date de prietenul meu , dupa alti doi ani in care au fost urmariti de politie si procuratura. Prietenul meu nu a mai avut nici o legatura cu acestia. As vrea sa stiu de ce a fost invinuit cu articolul la care am facut referire deoarece rolul lui era cu totul altul , de sageata , rol stabilit de politie care a apreciat cooperarea acestuia. Avocatul prietenului meu a mentionat ca nu a facut parte din retea ci doar a ridicat bani de cateva ori fara sa stie pentru ce erau acei bani la inceput cand reteaua nu era constituita , a ajutat politia la anihilarea retelei , era minor cand fapta a fost savarsita si este la prima abatere.
probabil ca este o eroare la incadrare, rolul sau fiind mai mult de complice. exista posibilitatea ca unul din retea, ca sa obtina o pedeapsa mai usoara, sa fi declarat impotriva lui alte date / fapte decit cele reale, de aici si invinuirea / inculparea.
Nu , prietenul meu are calitatea de invinuit alaturi de alti cativa minori , la vremea aceea .Au fost toti plimbati pe la tribunal un an si jumatate in speranta ca se va prezenta partea vatamata , cetateni straini .Pe fond s-a judecat intr-o singura sedinta si peste zece zile se va da sentinta . problema eca procuratura care cunoaste foarte bine cazul si care a urmarit intregul caz timp de doi ani , datorita declaratiilor si informatiilor prietenului meu a cerut aceeasi incadrare la toti respectiv 5 ani . Prietenul meu a ridicat bani de la banca in 2006 cand era minor , de aproape zece ori ce e drept , dar fara sa stie cu ce se ocupa acel individ , politia a inteles si a apreciat colaborarea . in 2006 nu auzisem de infractiuni pe internet. In timp acest individ , timp de cativa ani a infiintat o adevarata retea care in 2009 abia a fost anihilata . problema si mai grava e ca e tot timpul amenintat de acesti infractori care au stat un an in inchisoare , prietenul meu nu beneficiaza de protectia politiei cu care a colaborat . ce se poate face , a gresit , dar faptele difera de la cer la pamant ... Mai am un articol postat Infractiuni pe internet , Va multumesc
Cum procedez?
Ceclan Daniel
Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)