avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art 26 raportat la art 49 din legea 161/2003 cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art 26 raportat la art 49 din legea 161/2003 cu aplicare la art 41 alineat 2

Ce inseamna de fapt , cum se traduce respectiva incadrare ? V_as ruga respectuos daca mi_ati putea raspunde in termeni cat mai simpli , deoarece nu cunosc cuvinte sau expresii juridice. va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ana_86 , utilizator 14:43, 1 Februarie 2011
in calitate de administrator / proprietar de sistem informatic ati pagubit o persoana printr-una dintre modalitatile prevazute la art.49.
Aici este problema , prietenul meu doar a ridicat bani de la banca pentru un individ care se ocupa de asa ceva . E drept a facuto de cateva ori , cand si-a dat seama ca se intampla ceva nu a mai ridicat bani . A fost chemat la politie unde a recunoscut ca a ridicat acei bani si ca pt acest lucru era remunerat cu mici sume .Acest lucru s-a intamplat la un an de cand facuse el acele comisioane fara sa stie cu ce se ocupa de fapt acel individ .Individul in cauza a format in timp o adevarata retea care afost anihilata datorita declaratiilor date de prietenul meu , dupa alti doi ani in care au fost urmariti de politie si procuratura. Prietenul meu nu a mai avut nici o legatura cu acestia. As vrea sa stiu de ce a fost invinuit cu articolul la care am facut referire deoarece rolul lui era cu totul altul , de sageata , rol stabilit de politie care a apreciat cooperarea acestuia. Avocatul prietenului meu a mentionat ca nu a facut parte din retea ci doar a ridicat bani de cateva ori fara sa stie pentru ce erau acei bani la inceput cand reteaua nu era constituita , a ajutat politia la anihilarea retelei , era minor cand fapta a fost savarsita si este la prima abatere.
probabil ca este o eroare la incadrare, rolul sau fiind mai mult de complice. exista posibilitatea ca unul din retea, ca sa obtina o pedeapsa mai usoara, sa fi declarat impotriva lui alte date / fapte decit cele reale, de aici si invinuirea / inculparea.
Depinde ce este acolo prin dosar. Avocatul prietenului nu i-a spus ca este considerat complice ?
Nu , prietenul meu are calitatea de invinuit alaturi de alti cativa minori , la vremea aceea .Au fost toti plimbati pe la tribunal un an si jumatate in speranta ca se va prezenta partea vatamata , cetateni straini .Pe fond s-a judecat intr-o singura sedinta si peste zece zile se va da sentinta . problema eca procuratura care cunoaste foarte bine cazul si care a urmarit intregul caz timp de doi ani , datorita declaratiilor si informatiilor prietenului meu a cerut aceeasi incadrare la toti respectiv 5 ani . Prietenul meu a ridicat bani de la banca in 2006 cand era minor , de aproape zece ori ce e drept , dar fara sa stie cu ce se ocupa acel individ , politia a inteles si a apreciat colaborarea . in 2006 nu auzisem de infractiuni pe internet. In timp acest individ , timp de cativa ani a infiintat o adevarata retea care in 2009 abia a fost anihilata . problema si mai grava e ca e tot timpul amenintat de acesti infractori care au stat un an in inchisoare , prietenul meu nu beneficiaza de protectia politiei cu care a colaborat . ce se poate face , a gresit , dar faptele difera de la cer la pamant ... Mai am un articol postat Infractiuni pe internet , Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati ! ContSters68188 ContSters68188 Acum 8 luni am fost implicat in 3 spargeri auto ....fiid doar prezent deoarece cel care le sparge era cel mai bun prieten al meu ...sunt minor ....acum am 17 ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pe nedrept pentru relatii sexuale cu o minora ContSters293942 ContSters293942 prietenul meu are dosar penal pentru faptul ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o minora,insa din cele spune de el nu exista nici o dovada certa in afara ... (vezi toată discuția)