Locuiesc cu chirie, cu forme legale, (contract de inchiriere si viza de resedinta)intr-un bloc in bucuresti, sector 4. Am solicitat administratiei o adeverinta care sa arate ca locuiesc efectiv la aceasta adresa(desi nu-i vad utilitatea pt.ca acest lucru este evident avand in vedere "formele legale" aratate mai sus)fiindu-mi necesara la serviciu, pt., a incasa compensatia lunara pt chirie.Administratia mi-a refuzat eliberarea acesteia pe motiv ca am restante la plata cotelor de intretinere, e vorba de o suma in jurul a 1500 de lei. Trecand peste obraznicia administratorului care are o atitudine dictatoriala, am studiat legea 230/ 2007 care reglementeaza "mersul" asociatiilor de proprietari si nu am gasit nicio mentiune expresa care sa intemeieze acest refuz.Chipurile, mi s-a servit o asa-zisa hotarare a adunarii generale care, dealtfel, nici nu mi-a fost comunicata, asa cum prevede legea si de realitatea careia ma indoiesc sincer. Sunt presat de necesitatea acestei adeverinte buclucase pt ca in lipsa ei o sa intru intr-un cerc vicios, adicatelea nu primesc bani de chirie de la serviciu, rezulta ca nu pot sa mai platesc intretinerea la bloc, desi eu mi-am aratat disponibilitatea atat cat imi permite statutul de bugetar cu salariul redus cu 25 %, platind in functie de prioritatile mele......samd....
Privind din alt unghi, ma indoiesc sincer de constitutionalitatea acestei legi (230/2007)descoperind cu stupoare - ca si chirias, uzufructuar, deci ca si proprietar fara drept de dispozitie - dictatura unei asa-zise majoritati a proprietarilor din asociatie, condusi de un presedinte veros(care deja a cumparat 3 apartamente in aceasta asociatie in virtutea dreptului de privilegiu imobiliar).
La o prima vedere, decizia mea este sa fac plangere la parchet impotriva asociatiei , pt.abuz in serviciu contra intereselor persoanei si in acelasi timp sa chem in judecata asociatia ca sa-mi plateasca chiria pt.ca nu mi-au eliberat adeverinta.
Intrebarea care rezulta de aici este : ce sanse de reusita as avea ?
Va multumesc, Bogdan Alexandrescu.