avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

Locuiesc cu chirie, cu forme legale, (contract de inchiriere si viza de resedinta)intr-un bloc in bucuresti, sector 4. Am solicitat administratiei o adeverinta care sa arate ca locuiesc efectiv la aceasta adresa(desi nu-i vad utilitatea pt.ca acest lucru este evident avand in vedere "formele legale" aratate mai sus)fiindu-mi necesara la serviciu, pt., a incasa compensatia lunara pt chirie.Administratia mi-a refuzat eliberarea acesteia pe motiv ca am restante la plata cotelor de intretinere, e vorba de o suma in jurul a 1500 de lei. Trecand peste obraznicia administratorului care are o atitudine dictatoriala, am studiat legea 230/ 2007 care reglementeaza "mersul" asociatiilor de proprietari si nu am gasit nicio mentiune expresa care sa intemeieze acest refuz.Chipurile, mi s-a servit o asa-zisa hotarare a adunarii generale care, dealtfel, nici nu mi-a fost comunicata, asa cum prevede legea si de realitatea careia ma indoiesc sincer. Sunt presat de necesitatea acestei adeverinte buclucase pt ca in lipsa ei o sa intru intr-un cerc vicios, adicatelea nu primesc bani de chirie de la serviciu, rezulta ca nu pot sa mai platesc intretinerea la bloc, desi eu mi-am aratat disponibilitatea atat cat imi permite statutul de bugetar cu salariul redus cu 25 %, platind in functie de prioritatile mele......samd....
Privind din alt unghi, ma indoiesc sincer de constitutionalitatea acestei legi (230/2007)descoperind cu stupoare - ca si chirias, uzufructuar, deci ca si proprietar fara drept de dispozitie - dictatura unei asa-zise majoritati a proprietarilor din asociatie, condusi de un presedinte veros(care deja a cumparat 3 apartamente in aceasta asociatie in virtutea dreptului de privilegiu imobiliar).
La o prima vedere, decizia mea este sa fac plangere la parchet impotriva asociatiei , pt.abuz in serviciu contra intereselor persoanei si in acelasi timp sa chem in judecata asociatia ca sa-mi plateasca chiria pt.ca nu mi-au eliberat adeverinta.
Intrebarea care rezulta de aici este : ce sanse de reusita as avea ?
Va multumesc, Bogdan Alexandrescu.
Cel mai recent răspuns: bogdanalexandrescu , utilizator 13:56, 1 Februarie 2011
1. Problema este la locul dv. de munca unde nu vi se ia in considerare contractul de inchiriere care este de departe documentul cel legal, nicidecum o adeverinta de la o asociatie care v-ar da adeverinta bazandu-se tot pe contractul de inchiriere.

2. Legea 230/2007 nu este neconstitutionala din cauza felului cum este aplicata si nici din cauza presedintilor verosi. Dictatura majoritatii domneste in democratie sau va indoiti si de acest principiu?

3. Dv. aveti dreptul sa chemati in judecata asociatia, ideea e ca nu prea aveti argumente.
Va multumesc f.mult pt.raspuns si pt.promptitudinea cu care mi l-ati dat. Imi dau seama astazi cata dreptate aveti.Furia de ieri m-a impiedicat sa vad limpede.
Altfel, buna inginerie acest site, m-ati cucerit de-a dreptul, cu dreptul.....Pastram legatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere asociatie de proprietari Alexandru Milea Alexandru Milea Am infiintat asociatia de proprietari cu multi ani in urma. Conventia a fost ca sa asiguram conducerea si administrarea fara salarii deci si fara contracte ... (vezi toată discuția)
Iesire din asociatia de proprietari dutu35 dutu35 Vreau sa va intreb daca stiti ceva legat de asociatiile de propietari si adica cum putem sa ne despartim de ea sa nu mai depindem sub nicio forma de ea. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscatorie parter steldana steldana Locuiesc la parterul unui bloc la care s-a desfiintat asociatia de proprietari acum un an de zile. Spatiul unde asociatia isi desfasura activitatea era o fosta ... (vezi toată discuția)