avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere uscatorie parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere uscatorie parter

Locuiesc la parterul unui bloc la care s-a desfiintat asociatia de proprietari acum un an de zile. Spatiul unde asociatia isi desfasura activitatea era o fosta uscatorie langa apartamentul nostru (avem un perete comun). In acest spatiu si-a manifestat dorinta un vecin de la etajul 4 sa-si infiinteze un depozit (de aparatura electrica) propunand locatarilor de pe scara o suma de bani lunara din care sa plateasca lumina pe scara si femeia de serviciu. Noi am refuzat sa semnam tabelul cu care s-a prezentat considerand ca in primul rand ca ne va deranja un depozit acolo, nu vrea sa-l inchirieze pe firma ci ca persoana fizica si in plus doreste sa plateasca femeia de serviciu intr-o forma nu tocmai legala. In concluzie doreste sa foloseasca acel spatiu fara acte ci ca un simplu locatar al scarii "care isi tine muraturile acolo". Nu am fost de acord nici cu desfiintarea asociatiei pentru ca locuind la parter problemele care se pot ivi sunt mai mari fata de etajele superioare dar desfiintarea s-a facut si fara acordul nostru. I-am explicat punctul nostru de vedere dar el a trecut la modificari in spatiul respectiv (a inlocuit yala, a montat rafturi, jaluzele, a adus marfa, etc). Doresc un sfat cu ce trebuie sa facem in continuare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:36, 6 Octombrie 2011
ar trebui sa va uniti impreuna cu ceilalti proprietari de pe scara si sa il actionati in judecata pe obligatia de a nu face
Ar fi bine sa discutati si cu ceilaltio vecini ai dumneavoastra. Ceilalti proprietari de pe scara au fost deacord cu propunerea si oferta acelui vecin sau nu?
Daca majoritatea au fosr deacord, inseamna ca vecinul dumneavoastra are sustinere si aprobarea majoritatii. Sigur ca ar fi obligatoriu ca pe langa acordul majoritatii sa aiba si acordul celor direct afectati (vecinii de sus, stanga, dreapta). Numai ca aceste reguli se aplica in cazul asociatiilor de proprietari. Nefiind constituiti in asociatie, trebuie sa va intelegeti cu vecinul sau sa va luptati cu el prin instante.
Da exista un numar de vecini care au semnat. Nu mi se pare corect ca un vecin de la etajele superioare sa-si dea acordul privind o situatie care pe mine ma deranjeaza. Pe el nu-l afecteaza in mod direct. Plus ca asa zisa inchiriere nu este pe baza niciunui act. El da niste bani - lucru cu care i-a cucerit pe ceilalti vecini- dar nu pe baza unor acte ci pur si simplu in mana.
Pai stati putin sa ne intelegem!
Daca ati desfiintat asociatia de proprietar cine este parte a contractului de inchiriere? Ca in cazul unei asociatii cele doua parti sunt chiriasul si asociatia. Aici cine face contractul? Cui i-ar da chiria acesta, fiecarui proprietar la usa? Pe ce baza? Pe "biletel de mana"?
Cine sa-l dea in judecata? Toti proprietarii in corpore?

Daca nu aveti asociatie care sa va apere interesele pe proprietatea comuna, cine sa se ocupe de inchiriere si reprezentare in instanta?

Pacala e mic copil pe langa proprietarii care si-au desfiintat asociatia!
Pai tocmai asta e problema. Nu am fost de acord cu desfiintarea asociatiei tocmai din cauza ca ar putea apare probleme de genul acesta. Dar ea a fost desfiintata. Iar cei care si-au infiintat depozitul in uscatorie au avut acordul a o parte din vecini. Trecand peste faptul ca nu este legala asa zisa inchiriere cu plicul la usa intreb daca este sau nu obligatoriu ca ei sa aiba acordul vecinilor direct invecinati. Si in baza carei legi?

Alte discuții în legătură

Uscatorie ocupata abuziv narcis-andrei narcis-andrei Familia administratorului de bloc, care locuieste la parter, au ocupat uscatoria(parter) in mod abuziv depozitandu-si acolo obiecte personale, sub pretextul ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Spatii comune bloc(uscatorii+spatii comune pe etaj) marinsas marinsas Buna ziua, am urmatoarea problema. vecinul de la parter nu vrea sa elibereze uscatoria de la parterul blocul pe motiv vrea sa i se repartizeze spatiu la una ... (vezi toată discuția)