avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere uscatorie parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere uscatorie parter

Locuiesc la parterul unui bloc la care s-a desfiintat asociatia de proprietari acum un an de zile. Spatiul unde asociatia isi desfasura activitatea era o fosta uscatorie langa apartamentul nostru (avem un perete comun). In acest spatiu si-a manifestat dorinta un vecin de la etajul 4 sa-si infiinteze un depozit (de aparatura electrica) propunand locatarilor de pe scara o suma de bani lunara din care sa plateasca lumina pe scara si femeia de serviciu. Noi am refuzat sa semnam tabelul cu care s-a prezentat considerand ca in primul rand ca ne va deranja un depozit acolo, nu vrea sa-l inchirieze pe firma ci ca persoana fizica si in plus doreste sa plateasca femeia de serviciu intr-o forma nu tocmai legala. In concluzie doreste sa foloseasca acel spatiu fara acte ci ca un simplu locatar al scarii "care isi tine muraturile acolo". Nu am fost de acord nici cu desfiintarea asociatiei pentru ca locuind la parter problemele care se pot ivi sunt mai mari fata de etajele superioare dar desfiintarea s-a facut si fara acordul nostru. I-am explicat punctul nostru de vedere dar el a trecut la modificari in spatiul respectiv (a inlocuit yala, a montat rafturi, jaluzele, a adus marfa, etc). Doresc un sfat cu ce trebuie sa facem in continuare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:36, 6 Octombrie 2011
Pai ce mai intrebati de lege, daca dv. sunteti in afara legii?
Se aplica legea 230/2007, dar aceasta reglementeaza activitatea asociatiilor de proprietari, or dv......nu sunteti!

Poate ati putea actiona pe Dreptul civil, dar si aici....este vorba de incalcarea proprietatii comune....e de intrebat un avocat.....bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorie ocupata abuziv narcis-andrei narcis-andrei Familia administratorului de bloc, care locuieste la parter, au ocupat uscatoria(parter) in mod abuziv depozitandu-si acolo obiecte personale, sub pretextul ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Spatii comune bloc(uscatorii+spatii comune pe etaj) marinsas marinsas Buna ziua, am urmatoarea problema. vecinul de la parter nu vrea sa elibereze uscatoria de la parterul blocul pe motiv vrea sa i se repartizeze spatiu la una ... (vezi toată discuția)