avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neparticiparea fostului sot la cheltuielile comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neparticiparea fostului sot la cheltuielile comune

buna ziua,
am divortat in 07 decembrie 2010,dar locuim impreuna in casa pe care urmeaza s-o vindem. Fostul sot refuza sa contribuie la cheltuielile comune ce tin de credit (rate,asigurare),de intretinerea casei si refuza si sa plateasca pensie alimentara pentru cei doi copii care mi-au fost incredintati.Mentionez ca alocatia celui mic,intra in contul lui de cand s-a nascut acesta(2004),iar el nu are loc de munca( nu a lucrat decat sporadic in cei 10 ani de casnicie).
cum pot demonstra ,in cazul unui proces de partaj ,contributia mea financiara mai mare?
Cel mai recent răspuns: INASEL ALIN - Cabinet de Avocat , Avocat 15:29, 31 Ianuarie 2011
Puteti demonstra cu chitantele cu care achitati diversele utilitati. Solicitati ca toate aceste chitante sa se elibereze pe numele dvs. Totodata puteti demonstra, in cadrul procesului de partaj, faptul ca ati avut o contributie superioara fata de cea a fostului sot si prin proba testimoniala. Fata de faptul ca fostul sot nu plateste pensia de intretinere la care a fost obligat puteti formula impotriva lui o plangere penala la Parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ,partaj eu69 eu69 Dupa 13 ani de casnicie am divortat in 2009 din vina sotiei (relatie extraconjugala) avind un copil platesc pensie alimentara dar copilul nu este lasat sa ... (vezi toată discuția)
Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara-data de la care este obligat tatal sa-si indeplineasca aceasta obligatie viorica71 viorica71 am divortat pe 07 dec 2010,cei doi minori mi-au fost incredintati,iar fostul sot refuza sa plateasca pensie alimentara,ba mai mult,refuza sa-i dea copilului ... (vezi toată discuția)