avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara-data de la care este obligat tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara-data de la care este obligat tatal sa-si indeplineasca aceasta obligatie

am divortat pe 07 dec 2010,cei doi minori mi-au fost incredintati,iar fostul sot refuza sa plateasca pensie alimentara,ba mai mult,refuza sa-i dea copilului alocatia,bani care intra in contul lui de nasterea acestuia(6 ani).
de la ce data ar trebui sa inceapa aceasta obligatie a lui fata de copii?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:25, 3 Februarie 2011
de regula este obligat sa plateasca pensie de la data introducerii cererii de chemare in judecata sau de la pronuntare daca se dovedeste ca pe parcursul desfasurarii divortului sotul parat a prestat intretinere. Hotararea trebuie sa ramana definitiva( dar acest lucru nu-l impiedica pe sotul debitor sa-si execute obligatiile de buna voie).
In legatura cu alocatia daca nu ati cerut si restituirea acesteia, o puteti solicita printr-o cerere separata.
in majoritatea cazurilor, pe hotarare scrie ca se va acorda cu data introducerii cererii.
cand vei primi hotararea puteti schimba destinatarul alocatiei ,iar daca nu va plati pensie 2 luni, ii veti putea face plangere penala pt abandon

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in proces de divort. am solicitat o ordonanta ... NeamtuMaria NeamtuMaria Buna ziua! Sunt in proces de divort. Am solicitat o ordonanta de urgenta pentru obligarea sotului la plata cheltuielilor de intretinere a minorului deoarece ... (vezi toată discuția)
Despre pensie alimentarã GHITA ELENA ANISOARA GHITA ELENA ANISOARA am divorţat după 20 de ani de căsnicie în aprilie 2010, copilul în vârstă de 12 ani a rămas la mine, iar fostul meu soţ s-a angajat să plătească ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)