avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort ,Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort ,Partaj

Dupa 13 ani de casnicie am divortat in 2009 din vina sotiei (relatie extraconjugala) avind un copil platesc pensie alimentara dar copilul nu este lasat sa respecte programul de vizita(deSimbata pina Duminica sau in vacante, o saptamina, o luna conform sentintei) Pe linga acest fapt din discutie cu copilul nu primeste bani din alocatie(are 14 ani) acestia fiind consumati de fosta sotie .Ce pot sa fac in primul caz? Iar in al doilea caz cum pot face ca alocatia sa/i revina exclusiv copilului?. Pentru ca sint afectat de lipsa copilului dupa noul cod pot cere despagubiri fostei sotii(ea fiind mentionata in sentinta ca vinovata pentru relatie extraconjugala si parasirea domiciliului). In cazul locuintei am cumparat un apartament in 2004 de la o institutie cu contract de vinzare cumparare, chitanta si factura fiscala pe numele meu .In contract este mentionat ca sunt casatorit iar sotia nu realizeaza venituri ,mentionez ca am locuit impreuna in apartament cu chirie din1997 pina in 2009 la divort( cind s-a mutat la parinti) iar fosta sotie a fost angajata 2 ani din 2005 =2007.In acest caz in care pina la momentul cumpararii apartamentului nu realiza venituri, la partaj ce ar putea obtine?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:29, 10 Ianuarie 2012
In cazul copilului, dupa noile modificari legasilative puteti sa cereti prin proces in instanta ca autoritatea parinteasca sa se exercite in comun. Acest lucru va va conferi drepturi mai largi asupra copilului, si nu va mai fi nevoie de un program de vizitare, copilul va putea sta cu dvs cand va dori si cat va dori. Daca apreciati ca mama nu se ocupa bine de copil, ceea ce mai puteti face este sa solicitati incredintarea copilului catre dvs, insa va trebui sa dovediti comportamentul necorespunzator al mamei fata de copil. In ce priveste problema apartamentului, va trebui sa dechideti un proces de partaj, prin care sa demonstrati ca ati avut o contributie mai mare la dobandirea apartamentului si sa solicitati instantei sa vi-l atribuie in mod exclusiv. Chiar daca veti obtine acest lucru, fosta sotie tot va trebui despagubita, chiar si intr-un procent mai mic, conform legii luandu-se in calcul si munca depusa de mama in gospodarie, in ingrijirea copilului.
Va multumesc.
Daca fosta sotie nu va respecta programul de vizitare admis de catre instanta puteti sa va adresati unui executor judecatoresc.
.
Cu programul OK.Dar cu alocatia sa fie folosita numai de copil ?Si lipsa copilului din vina fostei sotii dupa noul cod ce se poate face? Va multumesc.
faceti plangere la protectia copilului de unde domiciliaza minorul

Alte discuții în legătură

Incredintare minori Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Sint divortata din 2009 iar cei doi copii minori pe care ii am cu fostul meu sot mi-au fost incredintati mie prin sentinta judecatoresca definitiva ... (vezi toată discuția)
Divort, drept la vizita, partaj camelot camelot sunt in divort cu sotia mea, dupa 11 ani, si avem impreuna o fetita de 8 ani. 1. doresc sa stiu in ce masura pot obtine dreptul la vizita la 2 saptamani, de ... (vezi toată discuția)
Divort Alexandru 112 Alexandru 112 Buna ziua.de curând urmează să dau divorț de soție.ea are un credit de nevoi personale pe numele ei...acum nu vrea sa imi accepte divorțul pana nu ii ... (vezi toată discuția)