Buna ziua. Sint divortata din 2009 iar cei doi copii minori pe care ii am cu fostul meu sot mi-au fost incredintati mie prin sentinta judecatoresca definitiva si irevocabila . Am o gramada de procese cu fostul sot printre care si pt. neplata pensiei alimentare . Tot din cauza lui am fost nevoita sa-mi vind apartamentul in care locuiam cu cei doi copii ca sa-l salvez pina ce se vor termina procesele . Apartamentul care era proprietatea mea dupa ce am facut partaj cu fostul sot l-am vindut surorii mele printr-un act de vinzare-cumparare dar eu cu copiii tot acolo locuiesc . Nu am facut uzufruct pt.ca asa am fost sfatuita de notar ca este mai bine pina se vor incheia procesele cu fostul sot .Fostul sot a aflat ca am vindut apartamentul si ca sa se razbune m-a actionat in instanta ca sa imi ia copiii . Ce imi sugerati sa fac ? Sa-mi fac viza de flotant ? Poate sa imi ia copiii din acest motiv ? Mai mult decit atit fostul sot am aflat ca locuieste si pe la prieteni si la mama lui , nu are nici o locuinta pe numele lui cu toate ca are bani , firme(4) si influenta . La divort nici nu a solicitat program de vizita la copii si nici nu prea a venit sa-i vada (6 luni) pina nu am facut plingere pt.neplata pensiei si de atunci a inceput calvarul .Daca cere program de vizita pt.copii pot sa ma opun de a lua copii sa locuiasca in wikend-uri la mama sa unde este o mizerie crunta si care are doar o camera si o bucatarie iar eu am surprins-o dormind pe jos in bucatarie ? Pot cere ancheta sociala pt. a vedea in ce conditii locuieste cu mama sa ?
In legatura cu apartamentul unde locuiti si pe care l-ati vandut sorei, va recomand sa incheiati cu sora un contract de comodat pe perioada nelimitata.
In legatura cu casa soacrei puteti cere o ancheta sociala daca instanta nu se sezizeaza din oficiu.
In primul rand trebuie sa va calmati, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Pentru sustragerea dela plata pensiei de intretinere minori puteti sa-i faceti plangere penala (vad ca ati facut deja!) Daca cere program de vizita, bineinteles ca va puteti opune, mai ales daca aveti martori ca pana in prezent nu a venit sa-i vada. Veti cere Judecatoriei sa solicite Primariei intocmirea unei anchete sociale, daca aceasta (Judecatoria) considera ca este necesara!
De ce ar trebui sa va faceti viza de flotant, ati schimbat actul de identitate, nu mai aveti domiciliul la vechea adresa?
Puteti incheia un contract de comodat pentru apartament cu sora dumneavoastra, contract in baza caruia o sa fiti indreptatita sa folositi apartamentul in mod gratuit si astfel o sa va puteti stabili si domiciliul acolo.
Ancheta sociala la domiciliul fostei soacre poate fi ceruta daca fostul sot nu are o alta locuinta proprie.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Program vizita minori
Z.A.G.
Buna ziua . Am divortat in iunie 2009 si fostul meu sot nu a cerut pina in prezent vizita la cei doi copii minori pe care ii avem impreuna . A avut acces la ... (vezi toată discuția)
Divortul
silviu35
AM 2 copii sint in divort,locuiesc in apartamentul parintilor si sotul meu are mutatie e luat in spatiu pe aceasta adresa si acesta vine in fiecare zii ma ... (vezi toată discuția)