avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minori

Buna ziua . Am divortat in iunie 2009 si fostul meu sot nu a cerut pina in prezent vizita la cei doi copii minori pe care ii avem impreuna . A avut acces la copii aproape de cite ori vroia . In timpul acestor vizite imi relatau copiii cum ii injura , le dadea bautura sa bea , ii ducea in barul unde este proprietar , ii lasa sa se joace la jocurile mecanice , ii ducea cu el pe santier punindu-le viata in pericol . Mentionez ca virsta copiilor este de 7 si 4 ani . Ii invata sa minta , sa ascunda adevarul fata de mine , sa nu aiba incredere in mine si ma jigneste in fata copiilor . In orele cit statea cu copiii nu le acorda nici atentie nici mincare . Copiii vin acasa flaminzi de fiecare data . Mi-a relatat o cunostinta ca lasa copiii nesupravegheati sau in grija muncitorilor pe care ii are angajati . Nu a dat niciodata pensie alimentara din 2009 , a obtinut in instanta reducerea pensiei satabilita in sentinta de divort din iunie 2009 la minimul pe economie cu toate ca este patron de firme si traieste in lux . Dupa divort am ramas cu un apartament dupa partajul voluntar pe care l-am vindut acum 2 luni surorii mele din lipsa de bani . Eu locuiesc impreuna cu copiii tot in acest apartament si voi locui si pe viitor . De la divort fostul sot locuieste la mama sa fara forme legale neavind proprietati pe numele lui . In anul 2009 si la inceputul acestui an nu a vazut si nu s-a interesat de copiii 5 luni pina cind au inceput procesele de abandon de familie . Mama sa cind vede copiii prin oras fuge de ei si ii evita cit poate . Urmare a proceselor pe care le-am avut cu el a deschis proces de vizita a copiilor solicitind sa ia copiii cite 2 luni in vacanta de vara , 3 saptamini in cea de primavara si in fiecare wikend . Cum as putea sa-i limitez accesul la copii ? Pot sa fac plingere la asistenta sociala de la primarie relatind modul cum se poarta cu copiii cind sint cu el ? Pot sa cer in instanta sa vada copiii numai in prezenta mea ? Pot sa o duc martora pe sora mea pt.ca am vorbit si cu alte persoane care stiu adevarul si nu vor sa vina martori fiind prietenii lui .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:29, 23 Septembrie 2011
Raspunsurile in oridinea intrebarior:
1.Formulati intampinare,pe calea careia aratati de ce nu se impune stabilirea programului in maniera solicitata si totodata aratati programul pe care il considerati ca fiind in interesul minorilor.
2.Da, insa ma tem ca nu veti rezolva mare lucru cu aceasta plangere.
Solicitati insa la DGSAPC evaluarea psihlogica a minorilor si intocmirea unui raport cu concluziile psihlogului.
3.Da, aratand de ce se impune vizitarea numai in prezenta dvs ., insa ca trebui sa administrati probe temeinice in sustinerea celor afirmate de dvs.
4.Nu, pentru ca in astfel de procese este posibila audierea martorilor care nu sunt rude si afini pana la gradul 3 inclusiv, cu exceptia situatiei in care reclamantul ( in cazul dvs.)consimte tacit sau expres la audierea acestora, ceea ce ma indoiesc.
Angajati avocat.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)
Vizita minori Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am divortat de sotul meu din 2009 iar cei 2 copii minori pe care ii avem impreuna au ramas in grija mea . La divort fostul meu sot nu a cerut ... (vezi toată discuția)
Plingere penala pt.neplata pensiei alimentare Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Am avut un proces pentru abandon de familie(neplata pensiei alimentare de catre fostul meu sot) pentru perioada iunie 2009 pina in mai 2010 . In ... (vezi toată discuția)